Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

42. Győri Nyár programja

2007. Július. 6.

18 óra - Baross utca, Városház tér, belvárosi utcák
Nyitó programok
Belépő: ingyenes

Friends Big Band koncertje - Bécsi Fúvósok koncertje - Nyitó felvonulás: Fresco Ballo zászlóforgató csoport - Bécsi Fúvósók

2007. Július. 6.

19:40 - Dunakapu tér
Kaszkadőr show
Belépő: ingyenes

Parádés légi-vízi kaszkadőr-bemutató az ország egyik legrangosabb kaszkadőrével, az „őrült magyarral", Gulyás Kiss Zoltánnal.

2007. Július. 6.

20:20 - Dunakapu tér
Győr város himnusza - Borkai Zsolt Polgármester megnyitó beszéde
Belépő: ingyenes

2007. Július. 6.

20:30 - Dunakapu tér
OMEGA szuper koncert
Belépő: ingyenes

Az Omega együttes 1962 - ben alakult, és először külföldi együttesek számainak feldolgozásával lettek népszerűek.Első nagy sikereiket 69, 70-ben aratták. Presser és Laux elhagyta az együttest, és a felállás 1971 óta változatlan.

Kóbor János "Mecky" - ének
Mihály Tamás "Misi" - Bass, Gitár, ének
Debreceni Ferenc "Ciki" - Dob
Molnár György "Elefánt" - Gitár
Benkö László "Laci" - Keyboards, ének

2007. Július. 6.

22:30 - Duna-part, Móricz Zsigmond rakpart
Zenés tűzijáték
Belépő: ingyenes

2007. Július. 6.

22:40 - Bécsi-kapu tér - Rómer Ház
Utcabál
Belépő: ingyenes
Utcabál a Clippers Rockabilly zenekarral.

A banda az utcai zenélés után leköltözik a Rómer Ház Underground Klubjába, hogy ott szórakoztassa tovább a rockabilly és rock'n roll szerelmeseit.

2007. Július. 7.

10:00 - Bécsi-kapu tér
Győri Fringe Fórum
Belépő: ingyenes

Kezdjük a szómagyarázattal. „Fringe": bojt, rojt, perem, ilyesmi. Amit jelöl: egy „fesztiválforma", amely 1947-ben az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivál „melléktermékeként", annak peremfesztiváljaként született, és amelynek legfőbb sajátossága, hogy minőségi és műfaji korlátok megszabása nélkül teret ad minden előadóművésznek a bemutatkozásra. Az első győri Fringe Forum jelenleg a zenei előadókra koncentrál, így idén egyéni előadók, zenekarok, dj-k váltják egymást a Bécsi-kapu téren felállított színpadon.

2007. Július. 7. - 8. - Győrszentiván

Tűzugrás Fesztivál
Belépő: ingyenes

2007. Július. 7. - 8.

9:00-22:00 - Bartók Béla Megyei Művelődési Központ, Megyeháza előtti téren felállított szabadtéri színpad
Az MSMME Kalandra fel! - XX. Országos és VII. Nemzetközi Kulturális Fesztiválja

Értelmi fogyatékos emberek művészeti bemutatói, zenei, tánc, próza ketagóriákban. Esténként koncertek (NeszCafé, MÉZ).

2007. Július. 7.

19:00 - Richter Terem
„Utam muzsikálva járom" Operett-nóta est
Belépő: 1200 Ft

2007. Július. 8.

20:00 - Kálvária Hotel
Ian Siegal Band blues koncertje
Belépő: 1300 Ft

Azt mondják róla, hogy ha a 60-as években munkálkodik, ma egy lapon említenék Van Morrisonnal, Eric Claptonnal, vagy Joe Cockerrel.

Napjaink angol blues-zsenije, aki lenyűgöző gitárjátékával, jellegzetes orgánumával és Micky Rourk-os ábrázatával a Győri Nyár igazi blues csemegéje.

2007. Július. 9.

21:00 - Xántus-udvar esőhelyszín: Richter Terem
Szerenád est a Győri Filharmonikus Zenekarral
Belépő: 1000 Ft 1500 Ft

2007. Július. 10.

20:00 - Szentlélek templom
Tolcsvay László - Tolcsvay Béla: Magyar Mise
Belépő: 2000 Ft

Fellépők: Sáfár Mónika, Sebestyén Márta, Sasvári Sándor, Tolcsvay László, Tóth József

Rotunda Énekegyüttes, vezényel: Tóthé Mózer Annamária

Zenekar: Anti Tamás, Bartha Tibor, Csurgay Attila, Födő Sándor

A Magyar Mise a rock-, a szimfónikus- és népzenét ötvöző oratórium. A műben a hazai zenei élet nagyjai dolgoztak, nemcsak itthon aratott sikert: turnén járta be egész Németországot, Dortmundtól Münchenen át Aachenig a legnagyobb templomokban és előadótermek színpadán adták elő.

2007. Július. 11.

19:00 - Széchenyi tér
Táncvarázs – győri tánccsoportok gálaestje
Belépő: ingyenes

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Táncvarázs, a legsikeresebb győri gyermek, junior és felnőtt balett, divattánc, látványtánc, tánc-sport, fitness, rocky, break, modern tánc, standard és latin-amerikai táncokból álló koreográfiák, kiváló előadó csoportok gála műsora. A produkcióban résztvevő Albatrosz, Alfa Dance, Dimenzió, Dynamic Dance, El Paso, Etalon MI, Fencing, Jazzmin Boogie, Marina, a Megadance, a PiCool, a Winner Elements egyesületek tánccsoportjai gondoskodnak a kellemes nyári este szórakoztató és sokoldalú táncos varázslatáról.

Az est első részében a gyermekversenyzők mutatkoznak be, a második részében a felnőtt táncosok színvonalas produkcióinak tapsolhat a közönség.

2007. Július. 12.

21:00 - Széchenyi tér - Esőhelyszín: Richter Terem
Szimfonikus buli a Győri Filharmonikus Zenekarral Vezényel: Koós János
Belépő: ingyenes

Klasszikusok kicsit máshogy tálalva, az örök tréfamester, KOÓS JÁNOS közreműködésével, aki vezényel, táncol(?), nevettet...

2007. Július. 13.

20:00 - Széchenyi tér - Esőhelyszín: Magvassy Mihály Sportcsarnok
Cserháti Zsuzsa emlékest
Belépő: ingyenes

Közreműködik: Showder Band, Tóth Vera, St. Martin

A koncert során Cserháti Zsuzsa saját dalaiból, illetve az általa énekelt nemzetközi slágerekből hallható tematikus válogatás, neves magyar művészek tolmácsolásában. Cserháti Zsuzsa korai korszakának és a 90-es évekbeli karrierjének legnagyobb sikert aratott dalai hangzanak el, olyan nemzetközi slágerek mellett, mint a Georgia vagy a New York, New York. A koncert megegyezik a Cserháti Zsuzsa halála után, az Erkel színházban hatalmas sikert aratott koncerttel.

2007. Július. 13. - 16.

- Széchenyi tér, Baross utca 17. Kisalföldi Folklór Fesztivál és Lakodalmi Mulatságok
Belépő: ingyenes

Július 13-16.

10-20 óra Országos Kézműves Vásár és Bemutató

A vásár ideje alatt az ország tájegységeihez kapcsolódó kézműves tradíciók, új útkereső kézművességek, kismesterségek, népi iparművészeti termékek bemutatójára, árusítására nyílik lehetőség. Az érdeklődők megcsodálhatják és megvásárolhatják a fafaragók, ötvösök, bőrdíszművesek, szövők, fonók, csipkeverők és egyéb kézműves mesterségek képviselőinek kínálatát.

Július 13-16.
13-23 óra Borvidékek utcája

A Borvidékek utcájában a környék és az ország jelentős pincészeteinek képviselői mutatják be kiváló italaikat, melyeket a látogatóknak is érdemes megizlelni. A részvevő borászatokat, pincészeteket úgy igyekeztünk meghívni, hogy az ország legjelentősebb borvidékei mind képviseltetve legyenek, az édes tokajitól a buja somlóin és a markáns szekszárdin át a mediterrán villányiig.

Július 14.

11.00 óra Menettánc

17.00 óra Néptáncegyüttesek fellépése

20.00 óra Gálaműsor

21.15 óra Duna Művészegyütte műsora

Július 15.

11.00 óra Hazai szakácsbemutató

Vasárnap kerül megrendezésre a szabadtűzön készített ételek hazai bemutatója válogatott szakácsok részvételével. A sütés-főzés 11 órakor kezdődik, kb. 15 órától lehet kóstolni az elkészült étel különlegességeket.

17.00 óra Kalotaszegi Népi Mennyegző

A fesztivál egyik kiemelt népi mennyegző, amelyben idén Kalotaszeg lakodalmi szokásai elevenednek meg. Kalotaszegről érkező táncosok, a Karád és Cserok Táncegyüttes közös előadásában a látogatók mindazon lakodalmas szokásoknak tanúi lehetnek, amelyek a tájegységre mai napig jellemzők. A népviseletbe öltözött nászmenet, a lovaskocsik és eredeti kalotaszegi bútorok igazi látványosságot jelentenek Győr belvárosában.

20.00 óra Gálaműsor

Július 16.

20.30 óra Septeto Nacional - kubai salsa szuperkoncert

A legendás zenekar, a kubai Septeto Nacional koncertjén tüzes és forró, igazi nyári latin partira számíthatunk!


2007. Július. 13. - 15. - Széchenyi tér
A fröccs ünnepe - III. Győri Fröccs Napok
Belépő: ingyenes

A legenda szerint Vörösmarty Mihály Jedlikkel borozgatott Fáy András fóti pincéjében, s mikor a szódával „lazított" bort kóstolgatta, akkor lett névadó keresztapja az italnak: „Spritzer? Túl németes. Legyen inkább fröccs!" És megszületett a fröccs, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend országszerte. Tikkasztó nyári napokon, amikor az ember homlokán már az ajtóból kilépve is gyöngyöződnek az izzadságcseppek, nos, a szakavatottak szerint ekkor esik a legjobban egy pohár fröccs, ami lehet kicsi, nagy, házmesternyi vagy viceházmesternyi vagy esetleg egyenesen háziúrnyi. Mindegy, a lényeg, hogy bor és szóda hűvös elegye legyen!

2007. Július. 14. 15:00 - Széchenyi tér

Parti Nagy Lajos: Ibusár Huszarett - zenés dráma
Belépő: ingyenes

Parti Nagy Lajos: Ibusár Huszerett - zenés dráma

Előadja: Arrabona Diákszínpad
Zenei vezető: Szemenkár Mátyás
Rendezte: Framkó Katalin

Sárbogárdi Jolán jegykiadó az ibusári vasútállomás jegypénztárában.
Koros hajadon, elhervadt falusi nebáncsvirág, aki viszolygással vegyes szánalommal tekint környezetére, annak férfiállományára. Vágyai meddők, fölfelé törekvése reménytelen. Amikor megismerjük, már régtől egy illúzió világában él. Hosszú ideje dédelgetett álma, hogy író lesz, zenés színpadi művek ünnepelt szerzője.

A történet két szálon fut. Az egyik Sárbogárdi Jolán ibusári MÁV jegykiadó magányos életének egy napja, a másik Jolánnak Kleisermann Mihály jegyvizsgálóval (szerelmével, műkedvelő zeneszerzővel) közösen szerzett Bajkhállóy huszármente című hazafias operettjének története. A főhős, Amália hercegkisasszony megmenti a hazát, s ezáltal teljesülhet be szerelme Bajkhállóy Richárd huszárkapitánnyal.

Sárbogárdi Jolán életéből hiányzik a boldogság. Harminc éves. Mihály, a nagy szerelme három éve elhagyta. Arra vállalkozik, amire csak a giccs: ha a valóság oly kilátástalanul sivár, hogy már eszményítve sem képzelhető el, akkor ezt a valóságot ki kell iktatni. Helyébe kerül egy valami, egy operett.

Sors és operett találkozása pedig csak az őrületben, a normalitásból való kilépés pillanatában lehetséges.

2007. Július. 15. 9:00 - Radó-sziget

6. Győri Nemzetközi Fotópiknik
Belépő: ingyenes

A Győri Fotóklub Egyesület immár 6. alkalommal rendezi meg a Fotó a természetben- Győri Fotópiknik programját 2007. július 15-én vasárnap 9 -15 óra között Győrött a Radó-szigeten.

Az egy napos szabadtéri kiállításon lehetőség van találkozni az alkotónak és a nézőnek személyesen, beszélgetni a többi alkotóval. Részt vevők érkeznek a hazai kiállítókon kívül Szlovákiából, Erdélyből, Ausztriából, Németországból. A programon 2006-ban 85 alkotó vett részt és közel 1500 látogató.

További info: www.belafoto.hu

2007. Július. 16.

20:30 - Széchenyi tér - Esőhelyszín: Magvassy Mihály Sportcsarnok
Septeto Nacional – kubai salsa szuper koncert
Belépő: ingyenes

Az egyik legrégebbi kubai zenekart 1927-ben alapította Ignacio Pineiro. A több mint 70 éves együttest gyakran nevezik a Buena Vista Social Club ősének. Zenéjük gyökere - az akkoriban nagyon is frivolnak tartott afrikai rabszolgák és kávészedő munkások dalaihoz nyúlik vissza.

A stílus, - amit képviselnek, a salsa egyik „őse"- hivatalos elnevezése SON - melyet Ignacio Pineiro tett népszerűvé a 20-as években.

A legendás zenekar, a kubai Septeto Nacional koncertjén tüzes és forró, IGAZI nyári latin partyra számíthatunk!

2007. Július. 17.

20:00 - Richter Terem
Színházi Est: Én és a kisöcsém - főszereplő: Koltai Róbert
Belépő: 2300 Ft - 2500Ft

Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben komponálta meg a zenés vígjátékot, amely a műfaj egyik legkedvesebb és legszellemesebb, klasszikus darabja lett. A komédiából kiderül, hogy "holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány?", miért utazik Velencébe fiúruhában egy szerelmes kisasszony és ki az a "dr.Sas és dr.Vas, a borzasztó furcsa két pasas". A Színház és Filmművészeti Egyetem egykori hallgatói Koltai Róbert rendezésében néhány éve vizsgaelőadásként mutatták be a darabot. A ma már végzett és ismert fiatal színészek tavaly tavasszal újra összejöttek, és Koltai Róberttel kiegészülve a Győri Nyár keretein belül nekünk is bemutatják a jól ismert vígjátékot és a népszerű slágereket.

2007. Július. 18. 20:00 - Xántus-udvar esőhelyszín: Richter Terem
Magyar Jazz Quartet /Szakcsi Lakatos-Vasvári-Csepregi-Szende/
Belépő: 1700 Ft

Ha valaki szereti a jazzt, és végigolvassa a fenti neveket, valószínűleg rohan a jegypénztárakba, hogy ott lehessen. Ha valaki még habozna, íme egy kis kedvcsináló:

A Magyar Jazz Quartet több mint húsz éve, 1986. október 9-én adta első koncertjét a Kertészeti Egyetem jazz klubjában. A zenekar tagjait már ekkor a magyar jazzélet nagy formátumú előadóiként ismerte a közönség; a főként saját szerzeményeket játszó négyest talán épp emiatt a kezdetektől rendkívüli érdeklődés, sőt rajongás kísérte.
1989 áprilisáig szerte Európában és Magyarországon több mint 400 koncertet adtak – kiemelkedő sikerrel. A Magyar Jazz Quartetet a magyar jazztörténet egyik legjelentősebb formációjaként tartják számon.

2007. Július. 20.

20:00 - Xántus-udvar esőhelyszín: Richter Terem
Hot Jazz Band koncertje
Belépő: 1700 Ft

Az 1985-ben alakult Hot Jazz Band napjainkra Magyarország egyik legsikeresebb professzionális zenekarává vált. Annak a csodálatos zenei világnak a képviselője, melyet egyszóval jazz-korszaknak nevezünk. A '20-as, '30-as, '40-es évek, a korai jazz, a swing és a dixieland revival kel életre tolmácsolásukban. Repertoárjukon megtalálhatók az ugyanebből a korszakból származó magyar szerzemények is.

Akinek a "hot jazz" kifejezés nem hangzik ismerősen, annak néhány név a sztárok közül: Louis Armstrong, Benny Goodman, Duke Ellington, Django Reinhardt, Artie Shaw, Bix Beiderbecke, Fred Asteire, néhány név a szerzők közül: Gershwin, Irving Berlin, Duke Ellington, Fats Waller, és néhány a korszak táncaiból: Charleston, shimmy, foxtrott, swing, sztepp,...

2007. Július. 21.

10:00 - Pér
Repülős Nap - Pér
Belépődíjas

10 óra: Megnyitó

Mazsorett és fúvószenekar műsora


10.30-tól légi programok:

- Sárkányos kötelék bemutatója Győri Aero Klub
- Tóth Ferenc sárkányrepülő légikígyója
- Ejtőernyős ugrás
- Veres Zoltán műrepülése
- KA-26-os mezőgazdasági helikopter bemutatója
- Tóth Ferenc Műrepülő Európa és Világbajnok műrepülése zenére
- Siklóernyős bemutató
- 3-as Falke kötelék bemutatója
- Román Extra 300-as motorgép műrepülése
- Ejtőernyős ugrás

12.30-tól ebédszünet, közben földi programok:

- Mazsorett és fúvószenekar bemutatója
- Divatbemutató
- Néptánc bemutató
- Jazzbalett bemutató
- Karate bemutatató
- Lili és Lala bohóc játszóparkja nem csak gyerekeknek
- Péri Farkasok Motoros Baráti Kör kiállítása

14.30-tól légi programok:

- Ballon vadászat
- Román IAR-32-es műrepülőgép bemutatója
- Besenyei Péter műrepülése
- Ejtőernyős bemutató
- Apolló Fox bemutatója
- Beszi-Top Kft. Bemutatója
- 3-as Cessna kötelék
- Ejtőernyős bemutató

17.00 órától:

- Tombolasorsolás és az aszfalt rajzverseny eredményhirdetése
- Kutyás bemutató
- Arcfestés
- A- Force 1 hip-hop bemutató
- Edit menyasszonyi ruha bemutatója
- Hastánc
- Győri Nemzeti Színház műsora
- Csiszár duó és Krisztina műsora
- Skatula duó

Egész napos programok:

Sétarepülés, aszfaltrajzolás gyerekeknek, lufi hajtogatás, ugrálóvár, elektromos kisautók, Hadkiegészítő Parancsnokság bemutatója, toborzója, Győri Sharks amerikai futball csapat

2007. Július. 21.

10:00 - Likócsi gokartpálya
Extrém Sportnap
Belépő: ingyenes

Újdonság a Győri Nyárban az extrém nap, melyben az offline magazin segítségével skate-park, exrém pályák, bemutatók, egyéb street-sportolási lehetőségek állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A Picool hip-hop sportegyesület „Picool jam" elnevezésű műsorának keretén belül megcsodálhatjuk az utcai táncversenyzőket break, locking, popping, newstyle kategóriákban.


2007. Július. 21.
20:00 - Széchenyi tér
Anconai szerelmesek-színházi előadás
Belépő: ingyenes

Ciao Bambina, Egy könnycsepp az arcon, Volare, Huszonnégyezer csók, Felicita, L'Italiano - mind a tegnap nagy olasz slágerei. Dallamaik nosztalgiát, egyszersmind jókedvet, derűt ébresztenek. Komédiánk, elröpít egy letűnt világba, oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi pedig erős és bátor, ahol télen hideg van és nyáron meleg, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Mesénk a "boldog békeidők"-ben játszódik, mondjuk 1970-ben, "Olasz"-ban, az Adria partján, a szép Ancona főterén. Magyarországon, a Radnóti főterén, kedvelt színészeink előadásában, Valló Péter rendezésében.

2007. Július. 22.

20:00 - Széchenyi tér - Esőhelyszín: Magvassy Mihály Sportcsarnok

Győri Nyár záró koncert: Mindhalálig Beatles
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.07.

Tovább olvasom