Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

420 milliárdot játszottak el a kaszinókban, az államnak mégis kevés jutott

Az költségvetésbe a rekordbevétel ellenére, 2001 óta a legkevesebb adó folyt be.
Rekordösszeget költöttek tavaly szerencsejátékra Magyarországon, a piac játékbevétele megközelítette a 420 milliárd forintot - olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) évkönyve alapján arról ír, hogy a költségvetésbe 34,4 milliárd forint folyt be a szerencsejátékból, ami viszont 2001 óta a leggyengébb adat.

A parlament 2012-ben a kaszinók területére korlátozta a pénznyerő automaták működését - emlékeztetett az újság -, a magyar lakosság játékszenvedélye azonban nem csökkent, s a korlátozás ellenére is folyamatosan nőttek a bevételek. Évente egymilliónál is több látogató keresi fel a kaszinókat, amelyek közül az első kategóriásoknak kötelező pénznyerő automatákat üzemeltetniük.

A kaszinók - amelyek működését 2013-ban koncesszióhoz kötötték - egyébiránt egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az átalakuló szerencsejáték-piacból, részesedésük 2007 óta kis híján megháromszorozódott, 2016-ra megközelítette a 29 milliárd forintot, miközben befizetett játékadójuk lényegében nem változott, a Magyar Nemzet szerint ténylegesen befizetett adójuk alig haladta meg a 3 milliárd forintot.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudja mi hiányzik otthonról? Vegyen villamost!

Nem tudja mi hiányzik otthonról? Vegyen villamost!
Aki ellenállhatatlan vágyat érez egy villamos megszerzésére, május 31-ig licitálhat hogy jó áron… Tovább olvasom