Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 29°C Még több cikk.

23 milliós luxusvadászatra fizetett be Lázár

Érdekesség, hogy Lázár saját vagyonnyilatkozata szerint ennyi készpénzzel nem is rendelkezik. Lázár szerint a résztvevők közösen fizetik a költségeket.
Az atlatszo.hu birtokába került egy március 6-án kelt szerződés, amely szerint Lázár János 75 ezer euró, azaz mintegy 23 millió forint értékben rendelt meg novemberre egy csehországi fácánvadászatot, amin 2500-3000 madár elejtését tervezi vendégeivel. A költségekkel kapcsolatban érdekesség, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár saját vagyonnyilatkozata szerint ennyi készpénzzel nem is rendelkezik.

Lázár János magánszemélyként rendelte meg 2014. november 7-8-ra a vadásztatást a Lesy ČR nevű cseh állami erdészeti vállalattól. Az állami erdőkezelő 1100 vadászterülete közül az egyik legszebb, már a középkori uralkodók által is rendkívül kedvelt vidék a Prágától 40 kilométerre fekvő Konopiště kastély mellett terül el. Ide rendelt meg egy 2500-3000 fácán kilövését előirányzó hosszú hétvégét Lázár.

A lelőtt fácánok darabjáért – áfával együtt – 30 eurót kell fizetnie, ha tehát sikerül mind a háromezret leszedni, az összesen 90 ezer euróba (mintegy 27 millió forintba) fog kerülni, de a szerződés ennél kevesebb zsákmánnyal, ennek megfelelően szerényebb, 75 ezer eurós (mintegy 23 millió forintos) költséggel jár majd. Az, hogy hányan osztoznak majd a 2500 lelőtt szárnyason, nem szerepel a szerződésben, annyi kiderül, hogy a közeli Hotel Senben vagy a Hotel Tvorsovicében fognak lakni.

Az Átlátszó felhívja arra is a figyelmet, hogy Lázár János legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint nem rendelkezik annyi készpénzzel, amennyiről a vadászatra leszerződött.

Lázár: nincs ellentmondás a vagyonnyilatkozatom és a vadászat költségei között

Többen, közösen fizetik annak a vadászatnak a költségeit, amelyen Lázár János is részt vesz, így nincs ellentmondás a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a felmerülő kiadások között. Ezt a Miniszterelnökséget vezető államtitkár közölte az MTI kérdésére szerdán annak kapcsán, hogy az atlatszo.hu azt írta: Lázár János 23 millió forintért rendelet csehországi fácánvadászatot, vagyonnyilatkozata szerint ugyanakkor ennyi készpénzzel nem is rendelkezik.

Lázár János az MTI-nek elmondta: a szóban forgó novemberi vadászaton magánemberként részt vesz. Ő szervezi, de annak a költségeit bevett szokás szerint nem a megrendelő, hanem a vadászaton résztvevő személyek közül többen közösen fizetik - közölte, leszögezve: a fentiek alapján semmiféle ellentmondás nincs a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a vadászat felmerülő költségei között.

Lázár János hangsúlyozta, hogy az esemény magánélete része, senkinek az adóforintját nem érinti, és az üggyel kapcsolatban nem kíván további nyilatkozatot tenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a cigarettacsempész-hálózat tizenegy tagja

A nyomozóhatóság a gyanúsítottakat jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett… Tovább olvasom