Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

17 évig nem vette észre, hogy egy nő a férje

Egy brit nő, aki csak Mrs C-ként szerepel a bírósági tudósításokban, 17 évig élt együtt egy nővel, aki transszexuálisként férfivé operáltatta magát. Amikor megtudta, beadta a válókeresetet - a másodfokú bíróság most nyilvánította semmissé a házasságot és a "férj" apaságát.
Az ítélet szerint Mr J, a volt "férj", jogilag sem az apja a volt "házaspár" 14 éves lányának, aki mesterséges megtermékenyítéssel, donor sperma felhasználásával fogant. Így nincs semmilyen joga a gyermekhez.

Az ítélet jogi érdekessége, hogy a 2004-es brit "nem elismerő" törvény (Gender Recognition Act) értelmében Mr J ma már jogilag férfinak számit. Amikor azonban házasságot kötött, 1977-ben, ez a törvény még nem létezett, ezért akkor jogilag nő volt és sem házasságot nem köthetett érvényesen egy másik nővel, sem gyermek apjává nem válhatott 1991-ben. Vagyis vissza az egész!

Mr J már egy korábbi bírósági ítélettel elesett az életközösség alatt szerzett vagyon, többek között egy 400 ezer fontot érő ház ráeső részétől is. Ráadásul a meg nem nevezett Mrs C-t az újságok "örökösnőként" emlegetik, vagyis bizonyára vagyonos családból származik.

Van egy idősebb, szintén mesterséges megtermékenyítéssel fogant gyermek is, de ő már 18 éves, vagyis nagykorú, és ezért nem lehetett a per tárgya.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hová utazik nyaralni?

Tovább olvasom