Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

„ Kétszázan kerülnek lehetetlen helyzetbe”

Indokolatlannak és elhamarkodottnak tartja a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) győri csoportja a Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola bezárását – szögezte le tegnap Kiss Zoltán, az SZDSZ győri ügyvivője.
– A bezárás indokait nem tudjuk elfogadni. Az iskolában minden évben sokszoros volt – jelen pillanatban háromszáz százalékos – a túljelentkezés – mondta Kiss Zoltán. – Az oktatás színvonala is könnyen mérhető az adatok alapján: évről évre, a végzősök hetven-nyolcvan százaléka egyetemen vagy főiskolán tanul tovább. Főként azok után érthetetlen ez a döntés, hogy a Honvédelmi Minisztérium három hónapja adott engedélyt az új beiskolázásra, ennek megváltoztatásával körülbelül kétszáz tanulót és családjukat hozták lehetetlen helyzetbe – közölte a győri SZDSZ-csoport véleményét Kiss Zoltán ügyvivő.
A párt sajtótájékoztatóján Mohos Péter, az SZDSZ képviselőjelöltje beszélt az SZDSZ parlamentben elért eredményeiről, kiemelve a heti ülésrend visszaállítását, az üvegzsebtörvényt, a diplomás minimálbér bevezetését, a sorkötelezettség eltörlését és az adócsökkentést. Hangsúlyozta, hogy az SZDSZ szerint a következő négy évben csökkenteni kell az állam méretét, hogy feladatait hatékonyabban láthassa el. A következő ciklus lényeges feladata – állapította meg Mohos Péter – az adóreform végrehajtása, amelyben az SZDSZ az egykulcsos, 20 százalékos adót tűzte ki célul, mivel a párt szerint ezzel lehet beszállni a térség adóversenyébe, s így lesz Magyarország vonzó a befektetőknek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modellezőkör

Győr-Ménfőcsanak. Holnap délután 5 órakor modellezőkörbe várják a régi és új tagokat, a… Tovább olvasom