barangoló

2020.06.18. 07:39

Zalakaros, Zala megye gyöngyszeme

Zalakaros, Zala megye igazi gyöngyszeme, mely minden évszakban kellemes körülményeket, kiváló programokat kínál a kikapcsolódáshoz.

kisalfold.hu

Természetesen Zalakaros leghíresebb turisztikai komplexuma a gyógyvizes fürdő. Közvetlen szomszédságában alakították ki a termáltó és ökopartot, mely az elfolyó termálvizet hasznosítja.

A tó látványnak sem utolsó, a parton kialakított tematikus pontokon pedig a látogatók megismerkedhetnek a természet hangjaival a Hangok Pavilonjában, sajátos formavilágú kőzeteket kereshetnek a Labirintusban, a Föld forgását, a Nap mozgását és a változó fényeket tanulmányozhatják a Fények meditációs terében, illetve járhatnak a vízen is – no persze, csak áttételesen, a tóban elhelyezett, betonból készült, kör alakú lépegetők segítségével.

Aki szeretné felülről is megcsodálni a vidéket, annak érdemes felkeresnie a Zalakaros és a parkerdő szélén, de már a szomszéd falu, Zalamerenye közigazgatási területén álló kilátót, melyet a Zalaerdő Zrt. nemrég felújíttatott. Az objektum tövénél működő vendéglátóhelyen pedig kemencés gasztronómiai ínyencségek várják az éhes utazót. Ezen kívül még többek között gyalogos és kerékpáros túra, borospincék látogatása, sétarepülés sűríthető bele akár egyetlen napba, de egy hosszú hétvégén már érdemes górcső alá venni a térség kínálatát is a zalamerenyei működő malomtól a kis-balatoni Kányavári-szigeten vagy a kápolnapusztai bivalyrezervátumon át a zalaszabari kalandparkig.

Tudta?

Zalakaros szimbóluma a kannavirág, melyhez kapcsolódóan évről évre szépségversenyt is rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!