Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Válófélben ne vezessünk?

Számos közlekedési balesetben az is közrejátszik, hogy okozója éppen válófélben van.
Száz franciaországi közlekedési balesetből háromban az is közrejátszik, hogy a baleset okozója éppen válófélben  van - közli a meglepő statisztikát egy kutatóintézet.

Annak a veszélye, hogy valaki közlekedési balesetet szenved,  négyszeresére nő a válások időszakában - állítják egy francia  kutatóintézet, az Inrets szakemberei.

Az intézet kutatói azt vizsgálták, hogy ha valaki valamilyen  stresszes élethelyzeten ment át, akkor az azt követő évben történt-e  vele közlekedési baleset. A statisztika elkészítéséhez azt az  adatbázist tanulmányozták át, amelyet 1989 óta készít a francia  nemzeti orvostudományi intézet, az Inserm: ez utóbbi évről évre a  francia áram- és gázszolgáltató cégek mintegy 20 ezer alkalmazottját  faggatja ki egészségi helyzetükről és életük eseményeiről. Márpedig  az adatokból egyértelműen kitűnik, hogy minden stresszes esemény  közül a válás az, amely a leginkább befolyásolja a  közlekedésbiztonságot. Az ennek nyomán kialakult idegállapot a  kutatók szerint a balesetek 3 százalékáért felelős, azaz minden  évben 170 halálesetet és 3000 sebesülést okoz a francia utakon.

S hogy miért? Mert a válás komoly stresszel jár, s ezáltal  módosítja a vezetési szokásokat, csökkenti a figyelmet, vagy éppen  nagyobb kockázatvállalásra ösztönzi a kormánynál ülőket. Ráadásul az  érintettek gyakran különböző nyugtatókat szednek, s ez szintén  veszélyes lehet a vezetés során.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Vel Satis: business class

A Vel Satis merész és modern vonalvezetése az új modellel tovább finomul. A „magas személyautó" koncepció az új Vel Satis belső kiképzésében teljes dimenzióban testet ölt. A luxusmodell olyan biztonsági és kényelmi berendezésekkel rendelkezik, mint a multimédiás navigációs és parkolást segítő rendszer, telefon-kihangosító, vagy az automatikus Renault-kártya. Tovább olvasom