Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Vadonatúj Toyota Corolla

A vadonatúj Toyota Corolla, a világ legkedveltebb modelljének 10. generációja már régóta a Toyota alapértékeinek – csúcsminôség, stílus, vezetési élmény és innováció – megtestesítôje.

A tizedik generáció

A vadonatúj Toyota Corolla, a világ legkedveltebb modelljének 10. generációja már régóta a Toyota alapértékeinek – csúcsminôség, stílus, vezetési élmény és innováció – megtestesítôje. A teljesen új padlólemezre épülô, négyajtós szedán, a dinamikus vonalvezetésű és kimagasló vezetési élményt nyújtó Corolla az európai vásárlóké.
Prémium minőség

A Corolla koncepciójának alapgondolata, hogy a prémium minôségű modell „egy kategóriával magasabb szintű" kényelmet, teret és minôséget nyújtson a vásárlóknak. Soichiro Okudaira, az új Corolla-projekt igazgató fômérnöke így érvel: „Életkortól függetlenül az összes autós fogékony a dinamikus, jó minôségű dizájnra, amely a luxus érzetét kelti. Új és erôteljes formanyelvünk, illetve a modell kiváló menetdinamikája minden bizonnyal véget vet annak a sztereotípiának, amely szerint a Corolla nagyszerű autó ugyan, de vezetése nem élvezetes. Biztos vagyok benne, hogy olyan autót sikerült kifejlesztenünk, amely azonnal érzelmeket kelt önben, amint megpillantja."

Benyúló csomagtartó

Az új Corolla különleges és egyéni, megjelenése még távolról nézve is erôteljes. Az autót tervezése legelsô fázisai óta négyajtósként fejlesztjük; a lendületes formát azzal értük el, hogy az A oszlopot kissé elôretoltuk, a csomagtartó pedig benyúlik a lejtôs C oszlop alá. Nyilvánvaló, hogy itt nem egy olyan ferde hátúról van szó, amelyre utólag terveztek csomagtartót – sôt, a kecses, dinamikus arányokat még tovább fokozza a kocsi hossza, az alacsony tetôív és a vékony oszlopok.

Az új Corolla kulcsfontosságú erényei a maximális nagyságú utastér és a prémium minôségű belsô kialakítás. Az „egy osztállyal feljebb" koncepció abban a pillanatban valósággá válik, amikor kinyitjuk az ajtót, és látjuk, hogy a belsô tér mennyire tágasnak tűnik. Az új Corolla természetes és kényelmes környezetet teremt a vezetô és az utasok számára.
A bent ülôknek nagyobb a lábterük és a fejterük, az elsô és a hátsó utasok csípôje közötti távolság 900 mm. A hátsó utasok számára jó hír, hogy a padló teljesen sík. A vezetô és az elsô utas üléshelyzetét megemeltük, így ôk természetesebb testhelyzetben ülhetnek, és jobban kilátnak az autóból. A csomagtartó szélessége és mélysége egyaránt nagyobb lett, s a teljes befogadóképességet az is növeli, hogy csökkentettük az üres teret a karosszéria lemezei és a belsô borítás között.

Alacsony zajszint

Teljesen új padlólemez, nagyszerű vezethetôség és vezetési élmény, kivételesen alacsony zajszint és vibrációk, a legjobb értékelés az utasvédelemre. A modell teljesen új padlólemezének tervezésekor nagy hangsúlyt fektettünk a vezetési élményt javító stabilitásra, az agilis és pontos kormányzásra. Az újonnan fejlesztett, kompakt és nagyon merev elsô felfüggesztés L alakú lengôkaros MacPherson rugóstagos futómű, amely mérsékli a zajokat és a vibrációkat, illetve nagyszerű egyenesfutást és remek kormányzási reakciókat garantál. Hátul csatolt lengôkaros a futómű: az új egység szintén hozzájárul a jó stabilitáshoz, úttartáshoz és a nagyszerű gördülési komforthoz. Az új Corollának teljesen új a fékrendszere, s a minden körülmények között hatékonyabb aktív biztonság jobban harmonizál az új padlólemezzel és futóművel. A fékhatást blokkolásgátlóval (ABS), elektronikus fékerôelosztóval (EBD) és vészfékasszisztenssel (BA) ellátott rendszer garantálja.

Akár kilenc légzsák

A menetstabilizáló elektronika (VSC) és a kipörgésgátló (TRC) a modelltôl és az adott piactól függôen széria- vagy opcionális felszerelés. Az új Corolla csöndes, finoman gördül az úton, beváltja az „egy kategóriával feljebb" ígéretet. Az új Corollában akár kilenc légzsák, köztük vezetôoldali térdlégzsák is lehet. Sok munkát fektettünk a motorházfedél és az autó orr-részének megtervezésébe is, hogy javítsuk a gyalogosvédelem hatékonyságát.

Forrás: MTI

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legördült a futószalagról az első vadonatúj

A Mazda Motor Corporation 2007. május 21-én ünnepélyes keretek között indította be a vadonatúj… Tovább olvasom