Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Vadonatúj Chevrolet Camaro készül a GM-nél

A GM elnök-vezérigazgatója, Rick Wagoner bejelentette, hogy a GM gyártani fogja a Chevrolet Camaro sportkupé vadonatúj változatát.

Alapjául az a díjnyertes koncepcióautó szolgál, amely a Detroit Motor Show sztárjaként világszerte begyújtotta az autórajongók fantáziáját – sokan tüntető felvonulást szerveztek és előleget utaltak át abban a reményben, hogy az átadási lista elejére kerülnek.

„A Camaro Concept iránti elsöprő lelkesedés nem hagyja feledni, hogy milyen ikonszerű szerepet játszanak termékeink a vásárlók szívében" – mondta Wagoner. „A Camaro sokkal több, mint egy autótípus: Amerika szellemét és autóimádatát jelképezi."

Noha a Camaro koncepcióautót nem mutatták még be Európában, a

Chevrolet Europe fontolgatja az izgató jármű importját és értékesítését a földrészen. „Gondosan elemezzük a piaci potenciált" – mondta Wayne Brannon, a Chevrolet Europe igazgatója. „Az új Camaro megigézi a fiatal vásárlókat, miközben továbbra is vonzó eddigi vevőink számára. A Camarók mindig is gyönyörű kocsik voltak, és teljesítményük versenyképes volt a drága európai sportkocsikéval. Praktikumuk ugyanakkor alkalmassá tette őket a mindennapi használatra, mégpedig olyan kedvező árért, amely belefért sok újautó-vásárló büdzséjébe. Dolgozunk az európai üzleten, és reméljük, hogy a jövőben itt is felvehetjük a portfoliónkba ezt a kimagasló kocsit."
A vadonatúj Camaro első sorozatgyártású példányai 2008 végén gördülnek majd le a futószalagról, az értékesítés pedig 2009 első negyedében kezdődik. „Az új Camaro szinte azonos lesz a koncepcióautóval, igazából az 1969-es modell modern kiadása, sokak szerint olyan, mint az első nemzedék volt – de még szebb" – mondta Ed Welburn, a GM design-alelnöke, akinek egy 1969-es Camaro SS-e van. Az orrmotoros, hátsókerék-hajtású, független kerékfelfüggesztésű autó több változatban készül majd, manuális és automatikus váltóművel, V-6-os és V-8-as motorokkal.

Chevrolet vezérigazgatója, Ed Peper úgy vélekedett, hogy az új Camaro egyaránt tetszik majd a nőknek és a férfiaknak. Egy táborba hozza össze azokat, akik még emlékeznek a korábbi Camarókra, azokkal, akik akkor találkoztak vele, amikor januárban lehullott a lepel a Camaro koncepcióautóról.

A Camaro-koncepció kidolgozói pontosan azt a szellemet testesítik meg,
amelyet a „Chevy" névhez társítani lehet: a tervezőcsoportban 27 és 35 év közötti, a világ mindenféle tájáról származó emberek dolgoznak, hasonló szakmai tapasztalatokkal, és közös lángoló szeretettel a Camaro és az amerikai izomautók iránt. Elképzelésük a kor irányzatainak megfelelően a kirobbanó teljesítményt az igényes technikával ötvözve értelmezi újra a Camaro fogalmát, mind a korábbi, mind a jelen autós nemzedéknek.

Amerikai ikon

Hány embert bűvölt el, hány garázsnak volt dísze – közel 4,8 millió darabot gyártottak 1967 és 2002 között. Világszerte jó ezer Camaro-klub van, Camaro-honlapok ezreit szentelték a híres sportkupénak. 2005 folyamán Amerikában a web-böngészőkben a tíz legkeresettebb kocsi közé tartozott a Camaro.

A Chevrolet

A Chevrolet Amerika bestsellere, egyben világszerte a General Motors vezető márkája, 120 országban évente 4,1 milliót adnak el belőle. Erősen fejlődik Európában is, az év első felében 160 732 darabos értékesítési rekordot ért el, ami 11.2 százalékos javulás az elsőző év hasonló időszakához képest (144.517 darab). 2005 közepén még csak 1,33 százalék volt a Chevrolet európai piaci részesedése, idén viszont már 1,42-re nőtt. Miután az Epica szedán-csúcsmodell bejött 2006 második felében, és ősszel több piacon is megjelenik a Captiva szabadidő-terepjáró, a Chevrolet további élénk növekedésben bízik a hátralévő hónapok során, és jó esélyt lát arra, hogy bőségesen túllépi az Európában tavaly elért 295.459 darabos értékesítést.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Renault: megújul a Scénic és a Grand Scénic

Az új Scénic dizájnja az eddigi Scénic irányzat továbbfejlesztése, ugyanakkor sokkal modernebbnek… Tovább olvasom