Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Új Volvo C70: magabiztos elegancia

Szeptember közepén, a frankfurti autószalonon mutatkozik be a megújult Volvo C70, mely ugyanazt a három darabból álló intelligens acéltetőt, a praktikus, négy felnőtt számára kényelmes üléselrendezést és a kupé-kabriók körében világelső biztonsági megoldásokat kapta, mint elődje.
A Volvo C70 valójában két attraktív autó egyben: egyszerre elegáns kupé és sportos kabrió. Mindkét alakban ugyanaz a finom, letisztult vonalvezetés jellemzi. Mindezeken túl a Volvo C70 élményautó olyan embereknek, akik a legjobb dolgokkal szeretik körülvenni magukat.
 

Modernizált, magabiztos orr

A Volvo C70 új orra a 2009 elején bemutatott S60 koncepcióautón megismert új forma stílusjegyeit hordozza magán. Mindemellett a C70 elejének kialakítása olyan, hogy jobban hasonlítson a nagyobb Volvo modellek formájához.

A Volvo tervezői a karosszéria apró részleteit, így például az első szárnyakat is átformálták, hogy ezzel is hozzájáruljanak az új modell megjelenéséhez. Az orr sokkal határozottabb ék formájú lett, egyes elemeket pedig a tervezők elmozdítottak hosszirányban és függőlegesen, így az autó eleje a korábbiaknál erőteljesebb térbeli mélységet kapott. Az új első fényszórók és a ködlámpák körüli díszítés például egy kicsit felfelé és hátra dől, az alsó hűtőrács pedig sokkal részletesebben kidolgozott.

Az autó orra elölről nézve egy nyitott, barátságos „V" betűt formáz. A megnagyobbított márkajelzés és a nagyobb méretű légbeömlők kihangsúlyozzák a magabiztos kiállást. Akik pedig még jobban ki szeretnének tűnni a tömegből, már az új modellhez választható Flamenco gyöngyházvörös fényezéssel is kérhetik autójukat.
 

Exkluzív hátsó kialakítás

Az exkluzív, csúcstechnológiájú LED-es hátsó lámpák – amelyek a Volvo XC60 modellen szintén megtalálhatók – képviselik a legszembetűnőbb változást az autó hátulján. Az egész lámpaegység teljesen beépül az új C70 modell hátulját meghatározó ovális keretbe.

Ezenfelül, akárcsak az autó orránál, itt is megjelentek új vonalak és részletek, amelyek kihangsúlyozzák a forma mélységét és dinamizmusát.
 

A sofőrt kényeztető belső tér

A C70 belső tere sok szempontból teljesen megújult és egészen egyedi hangulatot biztosít az utasok számára. A műszerfal szintén átalakult: sokkal szélesebbnek és egyben kecsesebbnek tűnik, valamint a borítása minden eddiginél jobb minőségű anyagból készül.

Az exkluzív, kizárólag a C70 típusban használt tipográfiájú műszerek is kiválóan jelzik, hogy ez a modell mostantól a prémiumkategória egyik büszke képviselője.

Az ülések újfajta, különlegesen puha bőrborítást kaptak, és mivel minden eddiginél jobban figyeltek az apró részletekre, így még kellemesebb élménnyé válik az autózás az új modellel.
 

Vezető biztons
Új Volvo C70
ág a kabriók között

Az új Volvo C70 az egyik legbiztonságosabb kabrió a piacon, mind az aktív, mind a passzív biztonsági rendszerek terén. Az új modell ultramodern karosszériát kapott és számos olyan megoldást vonultat fel, amely a nyitott autók világában eddig ismeretlen volt. A fix tető hiányát a karosszéria megerősítésével és kifinomult technológiák alkalmazásával sikerült ellensúlyozni.
 

Védelem a borulás ellen

A Volvo C70 robusztus fém bukókereteket kapott, amelyek felborulás esetén a hátsó ülések mögül nyílnak fel az utasok életének védelme érdekében. A Volvo ROPS borulásvédelmi rendszer részeként működő kereteket giroszkópos érzékelők aktiválják. Mivel a Volvo C70 üvegből készült hátsó szélvédővel rendelkezik, ezek a keretek áttörik a szélvédőt, ha zárt tetővel következne be egy baleset. Az üveg áttörését apró, edzett fémtüskék biztosítják, amelyek segítségével a keret minden esetben el tudja látni védelmi funkcióját.
 
Egyedi függönylégzsákok

Az oldalirányú ütközésvédelmi és a borulásvédelmi rendszer fontos részei a függönylégzsákok, amelyek – a tetőkeret hiánya miatt – az ajtókba vannak beépítve. E légzsákok különlegesen merevek, mert két, egymáshoz képest enyhén eltolt rétegből állnak. Ennek eredményeként a légzsákok még akkor is egyenesek maradnak és védik az utasok fejét, ha az ablakok nyitva vannak. Ráadásul a légzsákok csak lassan eresztenek le, így borulás esetén is további védelmet nyújtanak.
 

Oldallégzsákok és biztonságiöv-előfeszítők

A mindkét oldalon megtalálható függönylégzsákok mellett az első üléseken utazókat oldallégzsákok is védik. E légzsákok úgy vannak méretezve, hogy a mellkast és a csípőt egyaránt védjék. Emellett a függönylégzsákok össze vannak hangolva a biztonsági övek előfeszítőivel, hiszen így garantálható a lehető legnagyobb fokú biztonság az első ülésen utazók számára oldalirányú ütközés és borulás esetén. Mind a négy üléshez előfeszítővel felszerelt biztonsági öv tartozik.
 

Elegáns, három részből álló acéltető

A Volvo C70 finoman alakul át kecses kupéból nyitott kabrióvá. Mindössze egy gombot kell megnyomni, és a három részből álló acéltető gyorsan és halkan eltűnik a csomagtartóban. A tető csak álló helyzetben nyitható, illetve zárható, ehhez mindössze 2 méter helyre van szükség függőleges irányban. A tető nyitása, illetve zárása során nincs szükség további helyre az autó mögött. A művelethez körülbelül 30 másodpercre van szükség (időjárástól függetlenül). A tető mozgatását egy villanymotor, egy hidraulikus szivattyú és egy számítógép végzi. A csomagtértető kétféleképpen nyílik: a tető mozgatásához, illetve a csomagok ki-berakodásához más-más módon nyitható.
 

Motorválaszték a Volvo C70 típushoz

A fejlett motorok és kipufogógáz-tisztító rendszerek lehetővé teszik, hogy a Volvo motorok nagy teljesítmény leadása mellett is környezetbarát módon működjenek. A Volvo C70 az alábbi benzin-, illetve dízelmotorokkal rendelhető. A megadott üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás értékei a kézi sebességváltós modellekre és vegyes használatra értendők.
 
 Benzinmotorok  Teljesítmény  Üzemanyag-fogyasztás  CO2
 T5  230 LE/320 Nm  8,9 l/100 km  209 g/km
 2.4i  170 LE/240 Nm  9,0 l/100 km  215 g/km
 2.4   140 LE/320 Nm  8,9 l/100 km  212 g/km

 Dízelmotorok  Teljesítmény  Üzemanyag-fogyasztás  CO2
 D5  180 LE/240 Nm  6,6 l/100 km  174 g/km
 2.0D  136 LE/320 Nm  6,0 l/100 km  158 g/km

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárnyaszegett Közép-Kelet Európa

A JATO Dynamics, a világ vezető autóipari adat és piaci intelligencia szolgáltatója közzétette… Tovább olvasom