Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Trabant-vásárlás bosszúságokkal

Használt autó vásárlásakor – még ha kereskedőtől vesszük is – nem elég odafigyelni a jármű állapotára. Fontos tüzetesen átvizsgálni annak minden okmányát is, ha nem akarunk úgy járni, mint a szerkesztőségünket felkereső fiatalember.
(illusztráció)
A márialigeti Koszonits Tibor autóvásárláskor azért választott egy használtautó-kereskedőt az apróhirdetések böngészése helyett, mivel azt gondolta, így biztosra megy. A fiatalember azonban tévedett, hiszen az ötvenezer forintért vásárolt Trabantot nem használhatja, mert annak papírjaival nincs minden rendben.

– Egy jól ismert mosonmagyaróvári autókereskedésben vettem a Trabantot a tavalyi év végén. Azt még csak elfogadhatónak tartottam, hogy egy használt kocsin javításokat kell végezni, ám az már elfogadhatatlan, hogy a papírjai nincsenek rendben. Az eredetiségvizsgálaton gond nélkül átment a kocsi, ám az okmányirodában közölték, hogy az autót nem írhatják át, mivel az előző tulajdonos adóssága miatt a bíróság lefoglalta azt. Ezután felkerestem az autókereskedőt, aki elhárította magáról a felelősséget, mivel nála csak bizományban volt a jármű és a tulajdonos a szerződés aláírásával kijelentette, hogy az autó tehermentes.
– Hosszas utánjárással sikerült megtudnom a tulajdonos valódi címét és telefonszámát, ám ő azt válaszolta, hogy nem érdekli a dolog – mondja felháborodva Koszonits Tibor.

A pórul járt fiatalember végül a rendőrségen tett feljelentést a régi tulaj ellen. Az ügy lezártáig azonban nem használhatja a Trabit, mivel nincs a nevére íratva, sőt, még az eredetiségvizsgálatért fizetett több ezer forintja is elúszott, hiszen ez az okmány csupán harminc napig érvényes.

Dr. Németh Csaba, a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: ha a bíróság lefoglal egy járművet, a tulajdonosnak kötelessége beszolgáltatni a törzskönyvet vagy ennek hiányában a forgalmi engedélyt. Sajnos előfordul, hogy a tulajdonos megtagadja az okmányok leadását, arra hivatkozva, hogy azok elvesztek, és megpróbálja eladni a járművet. Ilyen esetben sajnos a vevő védtelen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutató: Mercedes-Benz E-osztály, új T-Modell

A dinamikus vonalvezetésű, elegáns kombival teljessé válik az új E-osztály modellcsaládja, amelyet… Tovább olvasom