Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Tovább növekszik a „mi autónk

A 2008-ra tervezett évi 300.000 gépkocsi legyártásáhozsz ükséges technológiai és emberierõ- bõvítés azidei évben éri el csúcspontját. A Suzuki Splash lesz a Wagon R utódja.
Tavaly húsz százalékkal növelte Esztergomban gyártott autóinak számát a Magyar Suzuki Zrt., az idén a tervezett növekedés 38 százalék, ehhez 50 milliárd forintot meghaladó beruházást és ezer új munkatárs felvételét tervezi a vállalat – közölte az MTI-vel a Magyar Suzuki Zr t.

„A 2008-ra tervezett évi 300.000 gépkocsi legyártásáhozsz ükséges technológiai és emberierő- bővítés azidei évben éri el csúcspontját. A beruházások a gyár összes termelőüzemét érintik, de az idei év utolsó negyedévére tervezett új modell megjelenésére is jelentős összeget fordít a vállalat" – áll az esztergomi gyár sajtóközleményében. A Suzuki Splash (csobbanás) nevet viselő autó a Wagon R utódja lesz – mondta el Tihanyi Tamás PR-vezető az MTI-nek. A jármű a Suzuki Swift alvázára épül, de az Ignis méreteit is meghaladja. A belső tér öt személy számára is elegendő lesz, ugyanis a Swifthez képest kilenc centiméterrel lesz szélesebb. A gyár univerzális autónak szánja a Splasht, mely fiataloknak, családosoknak és idősebbeknek is egyaránt vonzó alternatívát nyújt kategór iájában.

A tavaly munkába állított 3000 tonnás prés után idén februárban kezdi meg próbaüzemét egy új, 5600 tonnás sajtológép a présüzemben, valamint újabb 250 robot érkezik a már meglévő 400-hoz a hegesztőüzembe. A kapacitásbővítés a gyár kommunális és kiszolgálóhelyiségeit is érinti: az üzemi étkező, az oktatótermek, az öltözők és a pihenőhelyiségek mellett a vállalati parkolót is megnagyobbítják. A Magyar Suzuki Zrt. jelenleg 4800 főt foglalkoztat, ám a stabil növekedés érdekében további 1000 főt kíván felvenni a vállalat 2007-ben. A gyártási kapacitás pozitív hatásaként a beszállítói kör ezzel párhuzamosan bővül, így Magyarországon és a régióban a gépjárműgyártás több tízezer ember számára nyújt megélhetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az autógyártókat nem érdekli a globális felmelegedés?

A vétkesek között elsõsorban német autógyártók vannak. Az európai autógyártó szövetség (ACEA) tagjai 1995-ben kötelezték magukat arra, hogy 2008-ig olyan új autókat állítanak elõ, amelyek átlagban 140 gramm szén-dioxidot bocsátanak ki kilométerenként. Az elemzés szerint a kibocsátás ennek ellenére meghaladja a 161 grammot. Tovább olvasom