Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Teherautó-vezető verseny nyergesvontatóért

Scania nyerges vontatóval lesz gazdagabb a "Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető" cím nyertese.

A Scania idén Magyarországon is elindítja a "Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető 2005" versenyt, amelynek fődíja egy Scania nyerges vontató.

20 ezer nevező várható 28 országból 

A Scania szervezésben folyó versenysorozat jelentősen támogatja az Európai Bizottság azon törekvéseit, hogy 2010-re felére csökkenjen a közúti balesetek száma. Magyarországon a Scania Hungária Kft vezényli le az előválogató tesztet, valamint a területi és országos elődöntőt, ahonnan a győztes az európai döntőn fogja képviselni az országot.

Az Európai Bizottság mellett a Közúti Fuvarozók Nemzetközi szervezete, Magyarországon a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az OBB és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete a verseny védnöke.

Egy előválogató teszt kitöltésével indul a verseny, ahonnan 60 fő jut tovább a négy területi elődöntőre. A területi döntőkön már gyakorlati feladatok várnak a versenyzőkre, amik a manőverezési képességen kívül az üzemanyag-takarékos vezetésre fektetik a hangsúlyt. Innen négyszer 3 fő jut tovább az országos döntőre, ahonnan a nyertes Svédországba, az európai döntő helyszínére utazhat.

A nyertes egy R-szériás Scania nyerges vontatót vihet haza, míg a második és harmadik helyezett a főszponzorok, a Michelin és a Shell értékes meglepetéseit kapják ajándékba.

Az előválogató tesztek beérkezési határideje március 31. A tesztek, részvételi feltételek és egyéb tudnivalók a www.scania.hu weboldalon olvashatóak és tölthetők le.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autók elfelejtett törzskönyvei

Hatezer forintba kerül az új törzskönyv kiváltása, ha atulajdonosa eddig nem vette át a régit. Tovább olvasom