Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Smart rendőrautó – folytatása következik!

2004. március 9-én, egy smart fortwo típusú személygépkocsit kapott az I. kerületi kapitányság, a smart magyarországi vezérképviselete, az MB-AUTO Magyarország Kft. jóvoltából.
A smart városi forgalomban igen előnyös adottságait kiválóan tudták kamatoztatni a rendőrség kötelékében. Dr. Kesztyűs Rudolf, az I. kerületi Kapitányság vezetője elmondta, hogy a smart rendőrautót elsősorban a Budai Vár területén használták járőrözésre. Az autó az elmúlt öt hónapban 10 200 km-t tett meg, 262 szolgálaton vett részt, ez összesen 3144 órát jelent. 

Az autó előnyeit 726 küldésben mutathatta meg. Részt vett 300 baleseti helyszínelésben, 100 üldözésben, 300 előállításban. A folyamatos használat bebizonyította, hogy a rendkívüli fordulékonyság, gyorsaság olyan tulajdonságok, melyek ideálisak a Vár kis utcáiban. A márciusi késői havazásban, téli körülmények között is megállta a helyét a város legvidámabb rendőrautója. A rendőrségi berkekben csak „vár-apródnak" nevezett járőrautó minden, a Vár területén zajló programon, eseményen megjelenik, a turisták, külföldiek
csodálkozására, és a gyermekek nagy örömére. A feltűnő autó mindenki számára érzékelhetővé teszi a rendőri jelenlétet.

A kapitányságvezető értékelése és köszönő szavai után örvendetes hírrel lepte meg az MB-AUTO Magyarország Kft. személyautó értékesítési vezetője, Hesz Tamás a jelen lévő rendőri vezetőket: év végéig használhatják a világ legkisebb rendőrautóját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a Toyota Land Cruiser

Küllemében nem, de technikájában felfrissül a 2005-ös modellévre a Toyota Land Cruiser. Erősebb… Tovább olvasom