Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Saab-visszahívás

A svéd Saab világszerte mintegy 300 ezer benzinüzemű autót kényszerül visszahívni, gyújtáshiba miatt.

A svéd Saab világszerte mintegy 300 ezer autót kényszerül visszahívni a 2000-es, 2001-es és a 2002-es gyártmányokból, gyújtáshiba miatt.
A Saab anyavállalata, a General Motors sajtófőnöke a Göteborgs-Posten című lapnak megerősítette: minden visszahívásra váró jármű benzinmotoros, a 9-3-as és a 9-5-ös gyártási sorozatokból.

A visszahívási akciót az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság, az NHTSA panaszai alapján rendelték el, a gyújtási rendszer túlhevülése miatt, amely egyes esetekben tűzesetekhez is vezetett.
Az amerikai hatóság saját vizsgálatai nyomán kifejezetten visszahívásra kérte fel a GM-et, annak ellenére, hogy a hiba miatt személyi sérülés nem történt.

A visszahívási akció költsége a lapjelentés szerint mintegy 64 millió euró.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszt: Mazda5, az új mérce

A Mazda új kompakt egyterűje mesterien egyesíti a belső tér kényelmét a kiemelkedő funkcionalitással és a vezetés élményével. Menetteljesítményei főképpen az élénk gyorsítások iránti igény és az irányíthatóság közötti egyensúlyt célozzák, ami természetesnek és megnyugtatónak hat. Nagyméretű tolóajtói elsőként jelentek meg a kategóriában. Tovább olvasom