Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Rekordokat döntött a dízelmotoros Honda Accord

Tizenkilenc hivatalos sebességi világrekord dőlt meg a Honda első, saját fejlesztésű dízelmotorral felszerelt modellje előtt. A tesztekhez két, az FIA képviselői által véletlenszerűen kiválasztott autót használtak, amely hosszabb távokon 210 km/h körüli átlagsebességeket ért el.

Az Accord 2.2 i-CTDi Sport jelű modelljével május első két napján a németországi Papenburgban, egy tesztelési célokra használt oválpályán álltak neki a gyáriak megdönteni a B-osztályú szériamodellek (2000-2500 köbcenti) sebességi rekordjait.

A tesztekhez két, az FIA képviselői által véletlenszerűen kiválasztott autót használtak, amelyeket azután bukókerettel, a versenyzéshez használt ötpontos biztonsági övekkel és a pályán való kommunikációhoz használt rádiórendszerrel szereltek fel, egyéb módosításokat azonban nem végezhettek rajtuk. Az autók vezetésével egy hosszú távú autóversenyzőt, Robin Liddellt bízták meg.

Az összes rekordot hely hiányában nem soroljuk fel, a lényeg, hogy álló helyzetből hatféle metrikus és hétféle mérföldben mért távon, valamint 1, 6, 12 és 24 órás időtartam alatt mérték az autó átlagsebességét. Emellett egy mérföldön és egy kilométeren repülőrajttal is megmérettetett a dízel Accord. Az autó hosszabb távokon 210 km/h körüli átlagsebességeket ért el, a leggyorsabb egy kilométeren repülőrajttal volt, ezen a mérésen 214,227 km/h-s átlaggal repesztett.

A sebességi rekordok sikeres megdöntése után közvetlenül ugyanezzel az autóval egy másik tesztet is végeztek, ahol már nem a sebesség, hanem az alacsony fogyasztás elérése volt a cél: a Papenburg és Wiesbaden közti 675 kilométeres távon az Accord 2.2 i-CTDi Sport hihetetlennek tűnő, 3,07 liter/100 km-es fogyasztást ért el országúton és autópályán.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeresen mutatkozott be az új Audi A6 Európában

A divat és a design egyik európai fellegvárában, Milánóban mutatták be az új Audi A6 modellt a… Tovább olvasom