Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Régi márka, új feltételekkel

Tavaly a Daewoo autós cég az év végére komoly pénzügyi nehézségekkel küszködött, ám a General Motors két partnerrel együttműködve vagyonrészt szerzett a vállalatban. Mára a márka Csornán is megjelent.
Magyarországon novemberben, budaörsi székhellyel alakult meg egy kft., mely a magyar piacon kívül még további huszonkét országban felügyeli a Daewoo-k értékesítését. Ezzel egy időben megkezdődött a márkakereskedői hálózat kiépítése. 31 partnerrel indultak, s nemrégiben megjelentek Csornán is.

Molnár Tamás, közép- és kelet-európai flottaigazgató a Kisalföldnek cége terveiről beszélt.
– A Daewoo-ban a General Motors vagyonrészt szerzett. Ez jórészt gyárakat és fejlesztőüzemeket jelent.
Közösen egy céget alapítottak, amely világszerte átvette a gyártást és a forgalmazást is. Magyarországon budaörsi székhellyel alakult meg egy kft., mely a magyar piacon kívül még további huszonkét országban felügyeli az értékesítést. Ezzel egy időben megkezdődött a márkakereskedői hálózat kiépítése. 31 partnerrel indultunk, melyből 17 volt régi Daewookereskedő, 14 pedig olyan Opel-forgalmazó, akik vállalták az új márka értékesítését.

Terveink szerint év végére ötven márkakereskedő fog Daewoo-t kínálni az ügyfeleknek. Molnár Tamás szerint a kezdeti nehézségek leküzdése után idén februártól indult be igazából az üzlet. Ebben az évben már 4795 autót értékesítettek, ami 7,2 százalékkal haladja meg a tavalyi esztendő hasonló időszakát.

A csornai szalon tulajdonosa dr. Kenese László elmondta, az adódó lehetőségeket mindig igyekeznek maximálisan kihasználni, ennek szellemében vágtak bele a létesítésbe.
– A csornai körzetben piacvezető az Opel, közelében van a Suzuki és a Renault. A Daewooval szeretnénk elérni, hogy a második helyre zárkózzunk fel. Ahhoz, hogy ezt az eredményt elérjük, legalább kétszáz-kétszázötven autót kell értékesítenünk évente – tette hozzá dr. Kenese.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Év Autója lett az új Volkswagen Transporter

Július első felében mutatkozik be Magyarországon a Volkswagen Transporter, melynek érkezését az… Tovább olvasom