Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Nyereséges negyedév az Infineonnál

A német Infineon félvezető áramkör gyártó vállalat nyereséggel zárta novembertől októberig tartó pénzügyi éve utolsó negyedévét és optimista a jövő évi eredmény megítélésében is.

Peter Bauer vezérigazgató 10 százalékos forgalom növekedést és nyereséget vár jövőre a konszern mind a négy tevékenységi területén. A legnagyobb mértékű növekedést az autóipari kereslettől várja. Az Infineon logikai áramköröket gyárt autóipari, gépipari, távközlési és személyazonossági felhasználásra.

A 2008/09-es pénzügyi évet az Infineon a várakozásoknak megfelelően magas veszteséggel zárta. Értékesítési árbevétele 3,027 milliárd euróra csökkent az előző pénzügyi évi közel 4 milliárdról. Éves vesztesége 82 százalékkal 671 millió euróra esett vissza 3,75 milliárd euróról.

„Megfelelő pozícióba kerültünk piaci részesedésünk növeléséhez és eredményünk tartós javításához mind a négy tevékenységi körünkben" - jelentette ki a vezérigazgató. A már folyamatban lévő 2010-es pénzügyi évének első negyedében a 2009-es pénzügyi év utolsó negyedévéhez mérhető forgalmat vár az Infineon. Az autóipar és a gépipar kereslete növekszik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozik a Porsche Boxster Spyder

A Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (Stuttgart) a jövő hónapban bemutatja Boxster-sorozata új… Tovább olvasom