Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Nissan Qashqai: harmadik műszak

A több elismerést begyűjtött Qashqai modell iránti folyamatosan agy kereslet miatt a Nissan a Sunderlandben működő gyárában ideiglenesen beindítja a harmadik gyártó műszakot.

A 2009-es év folyamán a gyár nagy erőfeszítéseket tett, hogy két műszakban eleget tudjon tenni a megrendeléseknek, most azonban olyan szintet ért el a népszerű a crossover-modell értékesítése, hogy a kereslet meghaladja a kínálatot.

Ráadásul, a modell iránti kereslet valószínűleg még tovább nő márciusban, amikor szerte Európában megkezdődik a jelentős mértékben átdolgozott, felfrissített modell értékesítése.


Ezért májustól kezdve a Qashqai gyártósorán egy kiegészítő éjszakai műszakot is bevezetnek. Igaz, hogy a piaci körülmények fogják meghatározni, hogy az éjszakai műszakot meddig fogják fenntartani, az előzetes várakozások szerint azonban ez kb. hat hónapig lesz szükséges.
A további műszak bevezetésének előkészítéseként a következő hónapban 400 új, határozott időre szerződtetett munkaerő toborzása kezdődik meg a gyárban, és lehetővé válik az eddigi ideiglenesen foglalkoztatott 160 dolgozó megtartása. Várható, hogy a Nissan beszállítóinál is járulékos munkaerő beállítására lesz szükség.

A Nissan 2008 júniusában vezette be először a kiegészítő éjszakai műszakot, hogy a modell iránti, addig nem feltételezett keresletet ki tudja elégíteni. Ezt az intézkedést az elmúlt év januárjában a világgazdasági válság miatt vissza kellett vonni.

A Qashqai értékesítése azonban gyorsan visszaállt, és a március 31-ével végződő 2009-es pénzügyi évre vonatkozó előrejelzés több mint 200.000 Qashqai eladásával számol Európában, ami a legnagyobb darabszámban értékesített Nissan-modellé teszi.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kompakt kombi Ibériából: SEAT Ibiza ST

A SEAT következetesen folytatja termékoffenzíváját: az Ibiza ST immár harmadik modellként egészíti… Tovább olvasom