Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Néhány jó tanács a téli közlekedéshez

A hideg idõszak nemcsak minket visel meg jobban, de az autók
is több odafigyelést igényelnek.

Télen a hidegindítás jobban igénybe veszi az akkumulátort: a tél beálltával ellenőrizzük akkumulátorunkat, töltsük fel folyadékkal, ha szükséges. Vigyünk magunkkal „bikakábelt", így egy segítőkész autóstársunk könnyen kimenthet minket a bajból. Ellenőrizzük a fagyállót: adagoljunk fagyállót a hűtőfolyadékhoz, és használjunk fagyálló ablakmosó folyadékot. A megfagyott hűtővíz a motort is szétrepesztheti! Indulás előtt jégtelenítsük az összes üvegfelületet, beleértve a visszapillantó tükröket is: használjunk jégkaparót, jégoldó sprayt, belülről törlőkendőt. Nagy mínuszokban előfordul, hogy befagy a zár: hordjunk a zsebünkben/táskánkbanjégoldó zárolajzót, ami egy fújással megoldja a befagyott zár problémáját. Ne akocsiban tároljuk!

Előfordul, hogy nagy havazások után a téli gumi sem talál elég tapadást. Vigyünk magunkkal hóláncot. Lehetőleg még száraz időben gyakoroljuk annak használatát!

VEZETÉS

Legyen tisztában a saját és a közlekedésben részt vevők korlátaival. Figyeljen a környezetére. Ne tegyen semmilyen hirtelen kormánymozdulatot és kerülje a hirtelen gyorsításokat (fokozatosan gyorsítson).

FÉKEZÉS

Elengedhetetlen, hogy féktávolságát a megváltozott körülményeknek megfelelően számítsa ki, és a fékpedállal együtt használja a motorféket i s. A fékezésnek fokozatosnak kell lennie és kerülni kell a kerekek blokkolását. Amint a kerekek blokkolnak, az autó elkezd csúszni és kontrollálhatatlanná válik. Ha a kerekek mégis blokkolnának és a gépkocsi csúszni kezdene, azonnal hagyja abba a fékezést, hogy visszanyerje a kerekek tapadását. Ezután kezdjen el óvatosan fékezni, és használja a motorféket.

A csúszásveszély miatt lejtmenetben kapcsoljon alacsonyabb sebességfokozatba, mint azt száraz úton tenné. Nehezen kezelhető helyzetek előtt (nagyobb kanyarok, lassítás stb.) a lehető legfokozatosabban fékezzen, és használja a motorféket.

OLDALCSÚSZÁS

Havas úton, az oldalcsúszás elkerülése érdekében, elengedhetetlen a fokozatos gyorsítás. Ha a kerék csúszik, kapcsoljon magasabb fokozatba, hogy csökkentse a keréknek átadott nyomatékot, és viszszatérhessen a megfelelő nyo m vo na l ra .

KANYAROK

Mielőtt kanyarodna, lassítson le, figyelve arra, hogy gépkocsiját egyenesben tartsa. Kanyarodáshoz a kormánykereket forgassa lassan, folyamatosan, hogy elkerülje a kerekek megcsúszását. Reméljük, tanácsaink segítenek önnek a téli közlekedés nehézségeinek leküzdésében.

Bármilyen kérdésben állunk rendelkezésére, telephelyünkönakár 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhat téli gumit, ingyenes fagyállóméréssel, akkuállapot-méréssel és téli tartozékok széles választékával várjuk önt!

Biztonság, minőség = Porsche Győr kft. Telefon: 515-000

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világpremier Los Angelesben

Munkatársunk jelenti Los Angelesből. Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában, Los Angelesben mutatták be a Győrött készülő TT sportautó nyitott változatát, a Roadstert. Az új kocsi világpremierjére azért került sor Amerikában, mivel az USA az Audi sportkocsik egyik legnagyobb piaca. Tovább olvasom