Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Nálunk olcsóbb az új autó

Az új autók átlagára Magyarországon mintegy 5 százalékkal alacsonyabb az európai átlagárnál.

Ezt állapítja meg a PricewaterhouseCoopers (PwC) és az eurocarprice.com legfrissebb felmérésében.

A PwC közleménye szerint Magyarországon a másfél évvel ezelőtti jelentős áremelkedést követően most újra emelkedő tendencia jelei mutatkoznak. Jelenleg az éves növekedési ütem 2,5 százalékos. Az új modelleknek köszönhetően a legintenzívebb áremelkedés az alsó középosztályban tapasztalható.

Az elmúlt két évben az új autók forgalma enyhén visszaesett Magyarországon. A mini és kiskategóriás autók piacán érezhető csökkenést a korábban meglehetősen alacsony forgalommal bíró nagyobb autók iránti igény növekedése ellensúlyozta.

Más országok autópiacaival ellentétben Magyarországon az egyterűek iránti kereslet nem emelkedett az elmúlt egy évben. Emellett a dízelüzemű autók továbbra is egyre nagyobb piaci részesedést tudhatnak magukénak, a benzinesek rovására.

A közlemény szerint az új autók európai átlagára 2005 harmadik negyedévében 4,4 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, legfőképpen az új modellek árfelhajtó hatása miatt.

A PricewaterhouseCoopers Újautó Árindexe – forgalommal súlyozott újautó árak alapján számított mutató – alapján Európa legdrágább autópiaca továbbra is Dánia, ahol az árak 93 százalékkal haladják meg az eurózóna átlagárát. A harmadik negyedévben – meglepetésre – a svájci autópiac számított a legolcsóbbnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítás: számolni kötelező

December 1-jéig kell felmondaniuk gépkocsijuk régi kötelező biztosítását azoknak az autótulajdonosoknak, akik biztosítót szeretnének váltani. Az új szerződések megkötésére december 31-ig van lehetőség. A biztosítók nagy versenyre számítanak, a becslések szerint 300–500 ezren is lehetnek idén azok, akik új biztosítóval szerződnek. Tovább olvasom