Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

MG TF: a legbiztonságosabb sportautó

Az MG TF, Anglia legnépszerűbb sportautója, osztályelsőként végzett az EURO NCAP töréstesztjén. A modell kitűnő, négycsillagos minősítést kapott az ütközési teszten, és kategóriaelsőként végzett a gyalogosgázolási próbán.
Minden más sportautó csupán egy csillagot tudott itt elérni. A háromcsillagos minősítés különösen értékes, hiszen a 2002 januárja óta érvényes szigorított feltételek mellett érte el a TF.

A TF attraktív és aerodinamikus designja, és különösen az orr rész kiképzése, nagyban hozzájárul a gyalogosok védelméhez. Egy esetleges baleset során az autó kialakítása csökkenti a sérülésveszélyt. A középmotor alkalmazása következtében (az erőforrás a vezető mögött helyezkedik el) keletkező energiaelnyelő zóna a fejsérülés veszélyét is minimalizálja.

Adrian Guyll, az MG Rover biztonságért felelős vezetője szerint: „A sportautók által nyújtott vezetési élményt mindenki szereti, de a mi vásárlóink afelől is biztosak lehetnek, hogy a precíz mérnöki munka következtében autóink biztonsága is kitűnő, amint ezt az MG TF az NCAP tesztjén is bizonyította. Függetlenül a négycsillagos biztonságtól, a három csillag a gyalogosvédelem terén – ahol a konkurencia csupán egy csillagot tud felmutatni – elsőrangú eredmény, amelyet egyaránt értékelnek az MG tulajdonosok és a széles nyilvánosság."

Az MG Rover termékei számára ez már a második siker, hiszen- a magyarországi alapfelszereltséget alapul véve - a Rover 75 minősítése az NCAP történetében másodikként érte el az öt csillagot 2001-ben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos a kékszem az autókon

Akár vizsgára is berendelhetik azt az autót, amelyikre az újabb divat szerint elterjedt, úgynevezett… Tovább olvasom