Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Lendületben az Opel

A General Motors az Opel személygépkocsi-eladások enyhe növekedésére, a 12 százalékos piaci részesedés elérésére számít az idén Magyarországon, és várhatóan a Chevrolet is eléri a 4,5 százalékot az év végéig.
Az idén az első háromnegyed évben mintegy 15 ezer 860 Opelt értékesített a hetvenegy magyarországi Opel márkakereskedés, az éves terv pedig 22,3 ezer darab. Tavaly megközelítőleg 22,5 ezret adtak el, ebből több mint ezer volt kishaszonjármű. A mintegy 21,4 ezer személykocsi eladása 11,7 százalékos piaci részesedéshez volt elegendő 2006-ban.

Az enyhe növekedésre reményt ad egyebek között, hogy a tavalyi hiány után már tudnak elegendő Corsát szállítani. Sokat várnak az új lépcsőshátú Astra szedántól is, amelynek a gyártása augusztus végén kezdődött meg a lengyelországi Gliwicében. Az új modellhez főként a költségérzékeny közép- és kelet-európai piacon fűznek nagy reményt, ahol az elmúlt öt év alatt kétszeresére nőtt a piac, 2,7 millióról 5,5 millióra, miközben az Opel részesedése 4,4 százalékról 8,9 százalékra emelkedett. A cég várakozása szerint az új szedánok 30-30 százaléka Oroszországban és Törökországban talál majd vevőre, további 10-10 százalék kerül Spanyolországba és Délkelet-Európába. (A jövő évben várható az új Vectra bemutatása, és érkezik a legkisebb modell, az új Agila is.)

A GM másik márkája, a Chevrolet szintén jól teljesít Magyarországon, 4 százalék körüli piaci részesedése a duplája a nyugat-európainak. Van olyan kelet-európai ország, ahol a Chevrolet értékesítése meg is előzi az Opelét!

Az idén az első háromnegyed évben megközelítőleg 5200 Chevrolet kelt el a magyar piacon, míg az éves terv mintegy 7720. Tavaly több mint 8500 Chevrolet személyautót és kisteherjárművet adott el a hatvankét márkakereskedés. A márka iránti érdeklődést várhatóan fokozza, hogy rövidesen érkezik a magyar piacra a retro dizájnja miatt is különleges amerikai egyterű, valamint a jövő év első negyedében a megújult Aveo.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat, másolatok!

Az olasz Fiat is csatlakozott a német BMW és Daimler mellé a kínai autógyártókat illegális… Tovább olvasom