Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Legördült a futószalagról az első vadonatúj

A Mazda Motor Corporation 2007. május 21-én ünnepélyes keretek között indította be a vadonatúj Mazda2 gyártósorát a Mazda hiroshimai központjához közel fekvő 1. számú ujinai üzemében (U1).
Mintegy 550 fő - köztük a Mazda vezérigazgatója, Robert J. Graziano, a Mazda más vezető tisztségviselői és a gyár dolgozói - vettek részt az új Mazda2 gyártásindító ünnepségén. A gyártósorról lekerülő első autó a japán piacra kerül, ahol 2007 nyarán kezdődik a modell értékesítése.

Mr. Graziano az alábbi szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket: „A vadonatúj Mazda2 a vállalat új generációs termékeinek első képviselője. Míg a jelenlegi modellt elsősorban a hazai piacra szántuk, az új járművet globálisan versenyképes autónak fejlesztettük ki. Mindenkinek szeretnék gratulálni és megköszönöm kemény munkáját, mely eljuttatott minket a sorozatgyártás megkezdéséig. Meggyőződésem, hogy a vadonatúj Mazda2 elnyeri ügyfeleink bizalmát, és világszerte bebizonyítja, hogy a Mazda járművek csábítóak, élvezetesen és nagy örömmel vezethetők. Az új Mazda2 kiemelkedő vezetési élményt kínál a Zoom- Zoom szellemében, és megígérhetem, hogy a továbbiakban is annak tudatában építjük autóinkat, hogy a biztonság és a környezetbarát működés mellett az általuk kínált vezetési élmény semmit se csorbuljon."

A modell fejlesztése során a tömegcsökkentésre koncentráltak. Ennek köszönhetően a vadonatúj Mazda2 mintegy 100 kilogrammal könnyebb elődjénél, és ezzel kategóriájának egyik legkisebb tömegű és fogyasztású képviselője. Emellett számottevően javultak biztonsági paraméterei is. A Mazda kimagasló menetdinamikáját tovább örökítő vadonatúj Mazda2 kiváló formatervével, manőverezhetőségével és gazdaságosságával egyaránt teljesíti a szigorú törvényi elvárásokat és vásárlói igényeket. A vadonatúj Mazda2 nagy sikerrel mutatkozott be 2007 márciusában, a Genfi Autókiállításon, majd nem sokkal később az áprilisi Sanghaji Autókiállításon.

Miközben az új Mazda2 gyártása beindult az U1-es üzemben, 2007 júniusában a 2. számú ujinai gyárban (U2) is elindul a termelés. Az értékesítés Japánban kezdődik, nem sokkal ezt követően Európában és Ausztráliában, majd további piacokon lesz elérhető a modell. A Mazda2 kínai piacra történő gyártása a tervek szerint 2007 végén veszi kezdetét a Changan Ford Mazda Nanjingi üzemben. Az új Mazda2 2007. szeptemberének második felében érkezik meg a magyarországi márkakereskedésekbe.

Forrás: Autóbazár magazin

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A SEAT-paletta legújabb tagja: 1.8 TFSI

Az Altea XL a SEAT kínálatának legújabb tagja, egyben az első modell a teljesen új fejlesztésű, 160 lóerős 1.8 TFSI erőforrással. Ez az új és rendkívül fejlett 1,8 literes aggregát turbófeltöltéssel kiegészített közvetlen benzinbefecskendezéssel működik, ami korábban már más SEAT motorok esetében bizonyított. Tovább olvasom