Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Különleges kiadás a KTM-től

Megjelent a KTM és a Volkswagen közös fejlesztése, a 450 EXC Racing limitált, exkluzív különszériája.

A Volkswagen igazgatótanácsának igazgatója, Wilfried Bockelmann, és a VW Motorsport vezetője, Kris Nissen a 2005-ös Dakar rali után találták ki, hogy limitált  példányszámú különszériát kellene építeni a KTM 450 EXC Racing enduro alapjaira.

Kattintson a képre!
Az ötletet örömmel fogadták Mattighofenben, a KTM-nél.  A VW Motorsport vezetői ezek után meghatározták a motorkerékpár felszereltségét és dizájnját. A kék színű, Volkswagen és Red Bull emblémákkal díszített motort egyebek között kézvédőkkel, motorvédővel, mart villahíddal, alumínium tanksapkával és más különleges alkatrészekkel szereltették fel a KTM PowerParts katalógusából.

A tizennyolc darabból álló limitált széria minden példányának villahídjába  a sorszámát, a tanksapkába pedig a tulajdonos nevét gravírozták bele.

A különleges motorokat a VW Motorsport alkalmazottai és versenyzői vásárolták meg. Vett a motorból a dakaros Jutta Kleinschmidt és a Robby Gordon navigátora, Dirk von Zitzewitz is. Zitzewitz egyébként szintén fontos szerepet játszott a motor felszereltségének összeállításában, hiszen ő a német enduroversenyek egyik legsikeresebb résztvevője.
Temészetesen az ötlet kiagyalói, Bockelmann professzor és Kris Nissen is vásároltak a motorból.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon túli javítások

Ami kedvez a vevőknek, az nem jó az autószerelőknek: az egyre tartósabb motorok és a hosszabb szervizintervallumok miatt csökken a szakműhelyek kihasználtsága. A folyamatosan szűkülő piac és a szigorodó európai uniós előírások, valamint a gyártók egyre magasabb követelményei is alaposan megrostálták a kontinens hálózatát. Tovább olvasom