Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Kormány nélküli BMW angoloknak?

A BMW autógyár áprilisi tráfája publikálására egész Angliában hatalmas hirdetéseket fizetett. 
Kormánykerék  nélküli autót fejlesztett ki brit vásárlóinak a német BMW autógyár, amely ezzel a forradalmi megoldással igyekszik elébe menni az európai kontinensen a jobbkormányos autókra 2007-ben érvénybe lépő uniós használati tilalomnak. 

A patinás cég az úttörő megoldásokkal kidolgozott típusban középre helyezte a forgatható műszerkonzolt, és mindkét oldalra beépített egy-egy pedálsort. Így a brit autósoknak az EU-tilalom életbe lépte után, a kontinensre érve mindössze át kell ülniük a baloldali első ülésre, maguk felé kell fordítaniuk az egyetlen tömböt alkotó műszerfalat - ezzel aktiválják a megfelelő oldali pedálokat -, és máris nekivághatnak a fordított forgalomnak. 

A kormánykerék nélküli gépkocsi kormányzását futurisztikus technológiával oldották meg a bajorok: a vezető hanggal, illetve tekintetével ad utasítást a szenzoroknak arra, hogy éppen merre akar fordulni. 

A prototípusokban ugyan okozott valamelyes kezdeti bonyodalmat, amikor a sofőr hirtelen hátrafordult, hogy ráordítson a hátsó ülésen ugráló gyerekre, tekintetét követve ugyanis az autó ilyenkor szűkre vett ívben, csikorgó kerekekkel teljes fordulatot hajtott végre, de   a cég kutatásfejlesztési részlege, Dr. Bitt-Fischi osztályvezető   vezérletével megfelelő műholdas megfigyelő rendszert dolgozott ki e  kisebb zökkenő kiküszöbölésére. 

A BMW jövő tavasszal tervezi piacra dobni Nagy-Britanniában kormány nélküli autóját, vagyis bőven hagy időt vásárlóinak arra, hogy a jobbkormányos kocsik Nagy-Britannián kívüli használatára két év múlva életbe lépő EU-tilalomig megszokják az új vezetési módszert.  
A türelmetlenebb brit vásárlójelöltek azonban addig is megismerkedhetnek a forradalmi típussal, ha felkeresik a   www.uninventthewheel.co.uk honlapot, vagy telefonon érdeklődhetnek a   cég fogyasztókapcsolati főnökénél, Herr Huhr-Huhrnál. 

A müncheni autógyárnak mindenesetre már most sem mehet nagyon  rosszul, hiszen nem sajnálta a pénzt arra, hogy az összes országos brit napilap április 1-jei számában teljes újságoldalnyi hirdetési felületeket vásároljon e tréfája közzétételére. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Subaru új világa: Értékőrző forradalom

Komoly változások történtek a sokak számára mitikus japán márka, a Subaru háza táján. Megújult a cég értékesítési és árpolitikája, megváltozott az autók formavilága, és olyan szegmensekben is találkozunk hatcsillagos kocsikkal, amelyekben korábban elképzelni sem lehetett őket. Úgy tűnik, a rút kiskacsa végleg hattyúvá alakult, és meredek szárnyalásba kezdett. Tovább olvasom