Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Jubileumi motor a rendőrségi TT-ben

Az Audi Hungaria Motor Kft.-nél a közelmúltban elkészült a tízmilliomodik, 1,8-literes, 225 lóerős turbómotor.

Július 6.-ától különösen gyors a  magyar rendőrség: az Audi Hungaria Motor Kft.-nél elkészült a tízmilliomodik motor. Az 1,8-literes-négyhengeres-ötszelepes turbómotort, amelynek teljesítménye  225 lóerő, egy speciálisan felszerelt redőrségi Audi TT-be építették be. A rendőrautót Dr. Jochem Heizmann, az AUDI AG igazgatótanácsának termelésért felelős tagja, az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnöke adta át a jubileumi motorral dr. Bene László országos rendőrfőkapitánynak a  Győrben rendezett ünnepségen.

„Sportosság és dinamizmus, biztonság és megbízható technika, ezek azok a tulajdonságok, amelyeket a rendőrök különösen értékelni fognak a rendőrségi Audi TT-n" – nyilatkozta Dr. Jochem Heizmann. A fehér színű rendőrautót Győrben gyártották néhány héttel ezelőtt. A gépjárművet különböző vizsgálatoknak vetették alá, többek között az AUDI AG ingolstadti szélcsatornájában. A rendőrautó hűtőrácsába megkülönböztető hangjelzést, a jarműfrontra és a hátsó szélvédőre két-két kiegészítő megkülönböztető fényjelzőt integráltak. Az autó egy különleges fényhidat kapott, amelyet először használnak Európában. A fényhíd által okozott megváltozott légáramlási hatások ellensúlyozására az Audi TT-re  nagyobb felületű spoilert szereltek. 

Az Audi Hungaria 1994-ben kezdte meg a négyhengeres Otto-motorok gyártását, napi 800 motor gyártókapacitással. Az első évek sikerei jó alapot biztosítottak a vállalat további fejlődésének. Így az Audi Hungaria mára gyártási kapacitását napi 6.900 egységre növelte.  Győrben évente másfél millió négy-, hat- és nyolchengeres motor készül, amelyeket világszerte a Volkswagen-konszern különböző gyáraiba szállítanak. A motorokat az Audi, Volkswagen, Seat és Skoda márkák több mint harminc különböző modelljeibe építik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Clio III: 5 csillagos biztonság

A Modus 2004. évi sikere után a Clio III 37-ből 32,67 ponttal a legmagasabb, 5 csillagos eredményt érte el az Euro NCAP független szervezet által elvégzett teszteken. A gyermekvédelem terén – a Modus-hoz hasonlóan – a maximálisan elérhető 4 csillagos minősítést kapta, ezzel is megerősítve az autó családi jellegét. A Clio III-ban a 3. generációs Renault Védelmi Rendszer található. Tovább olvasom