Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Interaktív felületté alakítja az autók belső terét az YFAI

A jövőben a járműbelsők egyre inkább a következő élettér hangulatát fogják sugallni, mert olyan felületekkel rendelkeznek, amelyek nemcsak dekoratívak és komfortérzést nyújtanak, hanem teljes mértékben interaktívak is.
Több funkcionalitás, benyomás és formatervezési szabadság a járműbelsőkben 

A Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), az autóbelső-gyártás globális vezetője úttörő szerepet tölt be a járműbelsőkhöz használt anyagok kifejlesztésében.

A vállalat az activeSkin koncepcióval az intuitív vezérlések járműbelsőbe történő integrálását mutatja be az IAA kiállításon. Ez az új fejlesztési koncepció elhomályosítja a digitális és analóg világok közötti határokat, emellett az adatok puha felületen történő kijelzését is lehetővé teszi.

A jármű belső terében lévő funkcionális és dekoratív felületek a jövőben egyre inkább összeolvadnak.

A jövő felületi generációja intelligensebb, mint valaha. Egyszerűen csak végighúzzuk a kezünket a szövetborítású felületen az autóban, és egy interaktív felület vagy dinamikus, szórt díszvilágítás jelenik meg. A felületek interakcióba lépnek velünk

- mondta Han Hendriks, Chief Technology Officer, YFAI. - Ez egy lenyűgöző technológia.

A YFAI activeSkin maximalizálja a formatervezés szabadságát.

Az activeSkin segítségével a járműbelsők formatervezési szabadságának új szintjei valósíthatók meg.
Ezzel az új fejlesztéssel a régi "forma követi a funkciót" elv teljesen átfogalmazódik. A jövőben a járműbelsők egyre inkább a következő élettér hangulatát fogják sugallni, mert olyan felületekkel rendelkeznek, amelyek nemcsak dekoratívak és komfortérzést nyújtanak, hanem teljes mértékben interaktívak is.

Igény szerint kínálunk funkcionalitást, ami csak akkor látható, amikor arra szükség van. Ezáltal lehetőségünk van a funkciók belső felületekbe történő személyre szabásához

- fejtette ki Hendriks.

Az activeSkin technológia interakciós formatervezési szabadságot tesz lehetővé. Meggyőző a képalkotás és az adatátvitel megvalósításának minősége és eleganciája.
- Az activeSkin segítségével 3D hatás érhető el meglepő mélységérzetet biztosítva - magyarázta Hendriks.

A megosztott mobilitás és az autonóm vezetés irányába mutató tendencia ösztönzi a fejlesztési folyamatot

Ez az új technológia különösen érdekes a megosztott mobilitású üzleti modelleknél történő használat során. A személyes alkalmazások, online profilok vagy személyes eszközök digitális tartalma a járműbe lépéskor azonnal szinkronizálódik. Az alkalmazások, képek vagy fényhatások állnak rendelkezésre a gépjárművezető számára - tulajdonképpen minden, ami támogatja az életmódot és a személyes igényeket, illetve ami tökéletes járműbelső élményt nyújt.

Az activeSkin segítségével a YFAI a belteret a következő élettérré varázsolja.

Még a 3. és 4.szintű autonóm járműveknél is számos lehetőség áll rendelkezésre. Ami a közelmúltban csak jövőkép volt, az 2022-re mobil valóságunk részévé válhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer annyit költ az elektromos autók fejlesztésére a VW

Kétszer annyit költ az elektromos autók fejlesztésére a VW
Még erőteljesebben fordul az elektromos autók irányába a Volkswagen, kihívást intézve az amerikai rivális Teslához egy tömegpiac megteremtésében. Tovább olvasom