Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Intenzív élmény: A vadonatúj Peugeot 207-es

A kifejező és markáns formáját szívvel-lélekkel alkották a Peugeot formatervező stúdiójának munkatársai.

A Peugeot 207 készen áll, hogy vezetési élményre váltsa a mobilitási igényt. A jó megjelenést, az erős személyiséget és a fejlett technikát ötvöző 207 nem helyettesítője, hanem utóda a 206-nak, egyben előfutára egy új nemzedéknek.


Érzelemkeltően elegáns

Eredeti design, kétféle orrkiképzéssel: az egyik „klasszikus", a másik „sportos", mindkettő jellegzetes háromszög-profillal, nagy üvegfelülettel, szépen formált kerékívekkel és erőteljesen ívelő farkiképzéssel. A 207 természetes módon viszi tovább a Peugeot egyik alapértékét, a vonzó látványt.
A kifejező és markáns formáját szívvel-lélekkel alkották a Peugeot formatervező stúdiójának munkatársai. Sikeresen kombinálták a finom íveket a határozott kontúrokkal, elegáns autót hozva létre, amely jól illik a márka egyéb típusai közé.
A frontdesign fontos személyiség-jegy – a nagy motorháztető szépen kapcsolódik a sárvédőkhöz, a hűtőmaszk krómozott, U-alakú keretében pedig az oroszlános embléma pompázik. A széles, high-tech fényszórók 780 milliméteres hosszon nyúlnak el a szélvédőoszlopok felé, megfelelve a márka új vizuális identitásának. A 207 különféle változatain eltérő kialakítású alsó kötény nagy légbeömlőjét fekete lökhárító óvja.
A hátsó rész finom domborulatai sejtetik a tágasságot, ugyanakkor könnyű hozzáférést ígérnek. Az orr témáit megismételve a „klasszikus" változatok kipufogóját elrejti az alsó kötény, míg a „sportos" verziók jellegét krómozott kipufogóvég húzza alá.

Egyéni és tágasA 4,03 méteres hosszúság, a 2,54 méteres tengelytáv, az 1,72 méteres szélesség és az 1,47 méterre korlátozott magasság kiegyensúlyozottá teszi a dinamikus és biztonságos kocsit. E hatást erősíti a széles nyomtáv és a nagy kerék.
Nagy külső méretei, hosszú tengelytávja, előretolt szélvédője és gondosan tervezett belseje kellemes és kényelmes utazóautóvá teszi a 207-et. Az elegáns, modern és látványos műszerfal hosszú, enyhe ívet képez a szélvédő és az első háromszög-ablakok között. Felülete mindig minőségi hatású, még a belépő modell fekete szemcsézete (Gabin) esetén is, még inkább a puha szövetre emlékeztető, fekete vagy sötét bézs (Flamine) kivitelben.

Dinamikus úttartás

Precíz kontroll és tartósság, ezek a 207 futóművének fő jellemzői. Az alaposan továbbfejlesztett futómű egyensúlyt teremt az úttartás és a komfort között. Az első és a hátsó nyomtáv megnövelését a karosszéria fokozott merevsége tette lehetővé. A féket is tökéletesítették, megrövidült a fékút, jobb a pedálérzés és tartósabb lett a rendszer.
A tökéletesített elektromos szervokormány mind városban, mind országúton roppant mozgékonnyá teszi a 207-et. A rásegítés a motor fordulatszámától függetlenül, folyamatosan, észrevehetetlenül változik. A kormány gyorsan és határozottan áll vissza középhelyzetbe.

Erős, tiszta motorok

Benzinmotorból háromféle készül: az 1.4 literes (75 vagy 90 LE), és 1.6 literes 110 lovas, de ezekhez hamarosan csatlakozik egy új, magas műszaki színvonalú motor, a PSA Peugeot Citroën és a BMW együttműködésének gyümölcse.
A dízelkínálat háromféle HDi motorból és koromszűrő-berendezésből áll: van 1.4 literes (70 LE), 1.6 literes 90, illetve 110 lóerős változatban. Mindegyikük erős és gazdaságos, ezenkívül környezetbarát is. 240 Nm nyomatékának (túltöltéssel 260 Nm) az 1.6-os csaknem úgy megy, mint egy sportkocsi....

Praktikus megoldásokA modern és dinamikus enteriőrben feltűnik a motorkerékpárokéra emlékeztető műszeregység. Öröm ide beülni! A belső tér akkora, mint a nagyobb kocsikban, hossza például 1,675 m. Az első könyökszélesség és fejtér (1446 mm és 899), illetve ugyanezek a méretek hátul (1424 mm és 854 mm) magasabb kategóriában is megfelelnének. A hátsó utasok jól benyújthatják lábukat az első ülések alá. Sok a rakodóhely (például 12,2 literes, légkondicionált kesztyűtartó) és szabályos alakú, 270 literes (VDA) csomagtartó fogadja a poggyászt, a pótkerék pedig a padló alá került. Nem marad hatás nélkül a kétzónás automatikus klímaberendezés, az illatszóró, a hangulatvilágítás és a JBL hangrendszer sem.

Maximális biztonság

A 207 energiaelnyelő zónákkal körülvett szilárd karosszériája akár hat légzsákkal és öt darab, erőhatárolós biztonsági övvel védelmezi az utasokat. A gyalogosokra az orr megfelelő szerkezeti és formai kialakításával gondoltak a tervezők. Változattól függően alapfelszerelés vagy extra az (ESP), kipörgésgátlóval (ASR) és elektronikus menetstabilizálóval (CDS). Az ESP kikapcsolható, de 50 km/óra fölött önműködően bekapcsolódik. Ellátható a 207 a magasabb kategóriákból átvett, fejlett parkolássegítő rendszerrel is, amely a kijelzőn színesben vagy fekete-fehérben megjelenő grafikával is tájékoztat, a hangjelzés mellett.

Egyéniségre szabva

Eleven külső színek és belső kárpitok adnak lehetőséget a vevő személyiségének kifejezésére
Tizennégyféle külső szín, kétféle belső környezet, fekete vagy világos bézs hangulattal, tízféle szövet, kétféle bőrkárpit, négyféle műszerfal – és ezeken kívül is számos részlet ad lehetőséget, hogy a vevő testre szabhassa a 207 család hétféle alapváltozatát.

Olvasóink írták

  • 1. ocskos15 2008. február 25. 13:10
    „kéne küldeni képet”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Skandináv luxus: a vadonatúj Volvo S80

A Volvo Car Corporation bemutatja a vadonatúj S80 első képeit. Az S80 formanyelve dinamikus, tervezői a magasfokú komfortra, a kellemes vezethetőségre és a világszínvonalú biztonságra összpontosítottak. A legigényesebb vásárlók megnyerése érdekében összkerékhajtású V8-as változat és vadonatúj soros hathengeres motor az új S80 sorozat ütőkártyája. Tovább olvasom