Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Hétüléses Partner Tepee

A piaci igények kielégítésére törekedve, és kihasználva a Partner Tepee rendkívüli tágasságát, új, hétüléses változattal bővíti családi egyterű típusának modellválasztékát a Peugeot.
Ez az új verzió, amely a kompakt egyterű járművekkel szemben alternatívát kereső családok számára különösen vonzó, kivételes variálhatóságával tűnik fel: hét egyedi ülése közül a hátsók mindegyike lehajtható, illetve kivehető. Az utasteret tehát kedve és a pillanatnyi szállítási igények szerint rendezheti be az ember.


Harmadik, de nem utolsó...

A hétüléses Partner Tepee az egyterű szabadidő autók valamennyi előnyét kínálja, sokoldalú és kényelmes. Tágas utastere nagyszerűen alkalmassá teszi családi kocsinak, és szabadidős kedvtelésekhez.

A Partner Tepee bőségesen méretezett utasterében hét teljes értékű ülés helyezhető el: 2 egyedi ülés az első sorban, 3 külön lehajtható és kivehető ülés a második sorban, továbbá 2 külön lehajtható és kivehető ülés a harmadik sorban.

Különös figyelmet szenteltek a tervezők a harmadik sori üléspozíciónak. Annak érdekében, hogy ott is elegendő legyen a lábtér, a második sorban elhelyezett üléseket 90 milliméterrel előretolták, és 42-vel megemelték, az ötüléses kivitelhez képest. Hátul a padló is magasabb kissé, úgyhogy a panoráma-hatásnak köszönhetően a leghátul ülőknek is megfelelő kilátás jut. Az üléstámlák dőlésszögét pedig úgy állapították meg, hogy kellemes legyen a testtartás, és komfortos az utazás.

Partner Tepee
Partner Tepee

Tetszés szerint variálható, praktikus utastér

A hétüléses Partner Tepee kihangsúlyozza az egyterű szabadidő autók variálhatóságát és praktikusságát. A második és a harmadik sorban elhelyezett üléseket egyenként, a többiektől függetlenül lehet lehajtani vagy kivenni. Mivel az előbbiek súlya mindössze 14 kiló, az utóbbiaké pedig 12, tetszés szerint, minimális erőfeszítéssel lehet berendezni az utasteret.

A harmadik sorba a második sor szélső üléseinek előrehajtásával lehet bejutni. Ezt nagyon megkönnyíti a tolóajtók széles nyílása. A gyerekek persze játékosabbnak tartják, ha a poggyásztéren keresztül másznak be, kihasználva a harmadik sor ülései között lévő távolságot!

Hátul a padlóban három ügyes tárolót alakítottak ki, amelyek egyikében például jól el lehet helyezni az összehajtható kalaptartót. Ezek kiegészítik a második üléssor lábterében található rekeszeket, és jól érzékeltetik a tervezők minden lehetőséget kihasználó gondosságát. A második sor utasainak komfortját lehajtható „asztalka" és állítható támladőlés fokozza, de mindenki más is kellemesnek találja az utazást a sokféle rakodási és elhelyezkedési lehetőség közepette. Hét ülés esetén a csomagtér 100 liternyi a kalaptartó alatt. Lehajtott harmadik sori ülésekkel 470 literre nő, illetve 650-re, ha kiveszik az üléseket.

Hétüléses családi autó.
Hétüléses családi autó.

Kényelmesre hangolt felfüggesztés

A hétszemélyes Partner Tepee dinamikus menettulajdonsága, hatékony fékrendszere és felfüggesztési komfortja annak köszönhető, hogy maximálisan kihasználták a típus etalonnak számító futóművében rejlő lehetőségeket; a rugókat és a lengéscsillapítókat pedig az ötszemélyesénél nagyobb terheléshez illesztették.

Nagyon odafigyeltek a hangszigetelésre, ami egyike az autó erősségeinek. A harmadik sorban ülők is könnyedén társaloghatnak az elöl helyet foglalókkal.

Partner Tepee
Partner Tepee

1,6 literes motorok, Prémium felszereltség

A hétüléses Partner Tepee 1,6 literes benzines 16v (110 LE), 1.6 HDi (90 LE) és 1.6 HDi (110 LE) FAP motorokkal készül. Valamennyihez ötfokozatú manuális sebességváltó jár. A 110 LE-s dízelhez részecskeszűrő (FAP) kapható, a Peugeot környezetvédelmi elkötelezettsége jegyében. Az 1.6-os HDi motor a legújabb dízel-nemzedéket képviseli a márkánál, második generációs közös nyomócsöves befecskendezéssel és 16 szelepes könnyűfém-hengerfejjel. Remekül vezethető, csekély fogyasztással és CO2-emisszióval.

A hétüléses verzió kizárólag a Prémium felszereltségben rendelhető, és a harmadik üléssor megemelése miatt néhány kiegészítő opció, mint például a Zenith tető és a belső tetőcsomagtartó nem rendelhető hozzá.

A hétszemélyes Partner Tepee bevezetése 2009 februárjában kezdődik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerés a használt Mazdáknak

Mazdák - A német TÜV legújabb jelentése szerint a használt gépkocsik közül a Mazda modelleknél… Tovább olvasom