Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Ha prémium kisautó, akkor MINI

Alig egy évvel az új MINI bevezetése után egy dolog már biztosan elmondható: hatalmas siker lett. Majdnem 105 000 db talált gazdára ez év elsô 9 hónapjában, ami azt jelenti, hogy az éves 100 000 db-os tervet már most túllépte az értékesítés.
Jelenleg a MINI több mint 1400 kereskedésben kapható a világ 60 országában. A legfontosabb piac ebben az évben az angol volt, 26.000 darabbal, Németországban 17.250 db fogyott, a harmadik pedig az USA 15.800 példánnyal, ám itt a MINI csak március óta kapható. Az USA-ban egyébként a MINI a legkisebb személyautó, és a kisautók piacát voltaképpen ez az autó hozta létre.

A BMW Csoport hosszú távú stratégiát dolgozott ki a MINI kapcsán, és a
növekedés, illetve az expanzió egyik alapelemeként számol vele. A növekedés a már meglévô piacokon történô eladásnövelést
takarja, az expanzió pedig új ­ a modellsorozatba illeszkedô ­ termékek megjelenését és új piacok meghódítását a jelenlegi autókkal. Az elsô lépés a dízel verzió megjelenése lesz jövôre.

A BMW Csoport további céljai közé tartozik, hogy szélesítse a vásárlói
bázist, és legalább 50 százalékban új ügyfeleket szerezzen a MINI-vel. Ez
meg is valósult 2002-ben, egy fiatalabb generáció meghódításával, ahol a
férfi-nô arány is közel azonos.

A MINI további sikerét két trend is segíti: a kisautó szegmens várhatóan 50 százalékkal nô a következô 10-12 évben, illetve, hogy a prémium termékek piaca gyorsabban nô mint a teljes piac. A vevôk a biztonság, minôség és vezetési élmény tekintetében is igényesebbek lettek, és az önkifejezés igénye is jelentôsen nôtt.

A MINI után jövôre a Rolls-Royce márka bôvíti a BMW márkacsaládot. Ezzel a BMW lesz az egyetlen nemzetközi autógyártó, amely a kiskategóriától a luxuskategóriáig minden fontos szegmensben prémiumterméket kínál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs ki mind a négy kerekünk...

Tovább olvasom