Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ford Visos: Frankfurtban lehull a lepel

A jövő hónapi 2003-as Frankfurti Autószalonra egy design-tanulmánnyal, a Visos prototípussal készülnek  a Ford európai formatervezői.  A Ford legbelső szentélyében úgy érzik, hogy valamennyi projektjük közül ez lesz az egyik legjelentősebb.
„Meg akarunk mutatni valamit, ami nagyon fontos nekünk", magyarázza Chris Bird, a Ford európai design-igazgatója. „Embereinktől azt kértük, hogy ne csupán az autók iránti szenvedélyüket és lelkesedésüket öntsék formába, hanem juttassák világosan kifejezésre, milyennek képzeljük az európai Ford formanyelvének jövőbeli fejlődését."

Az eredmény a Ford Visos nevű tanulmányterv, egy teljes értékű négyüléses luxus-sportkocsi, tele újszerű technikával. A Kék Ovál holnapi design-irányzatát kijelölő alkotásról a Frankfurti Autószalonon, szeptember 9.-én hullik le a lepel.

„Drámai az autó, inspirációját a múlt közszeretetnek örvendő európai Fordjaiból merítette," mondja Bird. „Mégsem 'retro' a design, inkább azt ragadja meg, ami szívhez szólóvá tette azokat a kocsikat, és ezt öltözteti olyan dinamikus, előremutató formába, amely széles mosolyt varázsol az ember arcára."

A Ford Visos a tér, a teljesítmény, a fényűzés és az alkalmazkodó-képesség köré épül, jellemzői a teljes mértékben testre szabható képernyők, a felhasználóhoz igazodó hajtási módok és az egyes vezetők igényéhez illeszkedő „hangulatok".

"Ennek az autónak az a feladata, hogy felmutassa, milyen erős érzelmi kapcsolatba tudnak kerülni a Kék Ovális autói az emberekkel" magyarázza Derrick Kuzak, a Ford of Europe termékfejlesztési alelnöke.

„Fiatal formatervezőinknek, akikre frissítően hatottak az európai Fordot megújító nagy típusprogramok, ez lehetőséget és szabad kezet adott, hogy előrenyomuljanak egy merészebb és kifejezőbb stílus irányában."

„Az elmúlt néhány évben a 'New Edge' design teremtette meg európai típuscsaládjaink egységes arculatát," teszi hozzá Kuzak. „Ezzel a tanulmánytervvel viszont ki akarjuk váltani az autóvásárlók reakcióit, hogy segítsenek nekünk megformálni a jövő nemzedék Fordját."
A Visos név kifejezi az alkotók szándékát valami víziószerű létrehozására, ami majd a holnap autóinak rajzolásakor vezeti a kezüket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autópiaci bogarászás

Sokan tartanak attól, hogy hazánk uniós csatlakozása után jelentősen megemelkednek a… Tovább olvasom