Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Ford Ranger a nemzeti parkoknak

33 db új Ford Ranger terepjárót kapnak a nemzeti parkok elavult autóparkjuk felújítására.

33 db új Ford Ranger terepjárót kapnak a nemzeti parkok elavult gépjárműállományuk felújítására. Az elöregedett, légszennyező dzsipeket leváltó dupla kabinos, ún. pick up terepjárók a természetvédelmi őröket és a nemzeti parkok felügyelőit segítik majd hatósági és védelmi munkájuk ellátásában.

Kattintson a képre!
A nemzeti park igazgatóságok tulajdonában lévő 83 Lada Niva a fokozott használat során mára erősen amortizálódott, fenntartásuk – a nagy fogyasztású motorokat, a magas szervizköltségeket, és a kieső üzemórákat figyelembe véve – roppant költséges. A parkokhoz tartozó Természetvédelmi Őrszolgálat tagjainak ráadásul fejenként több ezer hektárnyi területet kell szemmel tartaniuk.

A közbeszerzési eljárás során a Ford Ranger 2.5 TD 4x4 típusú terepjárók bizonyultak a legmegfelelőbbnek, melyek bírják a nemzeti parkoknál fellépő fokozott igénybevételt, és személy- valamint teherszállításra egyaránt alkalmasak.

A régi Lada Nivákat fokozatosan cserélik majd le az igazgatóságok. Eddig 21 darabot adtak le, melyek értéke beszámít az új dzsipek vásárlásába.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek a télre az autósok

A szervezők álmukban sem számítottak annyi érdeklődőre, mint ahány autós megjelent a közlekedési felügyelet vizsgabázisán – Győrben és Sopronban –, hogy átvizsgáltassák járműveiket a tél beköszönte előtt. Az ingyenes akciót a megyei baleset-megelőzési bizottság szervezte. Tovább olvasom