Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Évi öt nap dugóban

Az osztrákok évente több mint 5 teljes napot araszolnak vagy várakoznak közlekedési dugókban.

Az osztrák átlagautós évente már 121 órát (több mint 5 teljes nap!) araszol  vagy várakozik közlekedési dugókban - állítja az Osztrák Közlekedési  Klub (VCÖ) a saját számításaira hivatkozva. 

A VCÖ szerint különösen a nagyvárosok vonzáskörzetében élő autósok helyzete nehéz, mert nem csak a nyári nagy szabadságolások idején ugrik meg az ilyen vidékeken a közutak forgalma, de kocsisorban várakozásra vannak ítélve sokan mindennap a munkába járáskor, de még a hétvégi bevásárlások idején is. A klub szerint az úthálózat fejlesztése csak átmenetileg enyhít a gondokon, mert a tapasztalatok szerint az új utak csak ideiglenesen csökkentik az adott környék autóforgalmát, egy idő elteltével azonban az új útszakaszon is megnő az autók áradata.  

A klub ezért mindenekelőtt a busz- és vasúthálózat gyors fejlesztését javasolja, mert ez megkönnyítené, hogy a több százezer ingázó egy része például a gépkocsijáról átnyergeljen a  tömegközlekedési eszközökre. A VCÖ szerint a nagyvárosok központjába való behajtási díj rendszere is csökkenthetne valamit a közlekedési dugó problémájának a súlyán. A klub úgy véli, hogy a vakációk idején már megszokottá vált közúti tumultusokat csökkenthetné, ha elterjedtté válna a szabadságolások lépcsőzetes rendje, valamint az  is, ha a várható forgalom függvényében változtatnák az autópályák használati díját. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Polo: a minőségi kisautó

Az új, erőteljes külsejű Polo már az első pillantásra kimutatja modern személyiségét. Dinamikusabbá vált, hangsúlyos formai nyelvezetével megjelenése frissebb, és a modern idők stílusához illeszkedik. Kétféle felszereltségi változatban, széles motorpalettával érhető el, s további részletmegoldásokat is kínál a biztonság, illetve a kényelem terén . Tovább olvasom