Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Épülhet az első parkolóház

Sok terv született már az elmúlt tíz-egynéhány évben a megyeszékhely belvárosában parkolóház, többszintes mélygarázs építésére, s bár kisebb „pincegarázsok” készültek itt-ott, az első igazi ilyen létesítmény kivitelezésébe a jövő héten fognak bele.
Ilyen lesz
Álom maradt annak idején, hogy a győri Vasudvar-tömbben többszintes, nagy befogadóképességű, automata, a járműveket lifttel le-fel szállító mélygarázs épüljön – a vállalkozás finanszírozási gondok miatt bukott meg. Győrött ma is több olyan telek van már magánkézben, ahol garázsok építését tervezik.

A sorban az első parkolóház kétségkívül a Jókai utcában épülhet, s ez már annyira biztos, hogy a jövő héten (április 14-én) megkezdődhet a kivitelezés. A parkolóházat a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. építteti és üzemelteti, a kivitelező az Integrál-H Rt.

Lezárultak a viták

Ennek a Jókai utcai parkolóháznak elméletileg már évek óta működnie kellene. A terület teljesen üres, a régi épületek elbontva, vasrácsos kerítés zárja ki az idegeneket. A környék lakóinak azonban nem tetszett a terv, zajra, környezeti ártalmakra hivatkozva perelték. Végül azonban lezárult a bírósági procedúra, a jövő héten valóban megkezdődik az építkezés. Ideje – 1998 óta várnak rá.

Föld alatt, föld felett

Külföldön már nagy hagyománya van a parkolóházaknak
A parkolóházban két szint lesz a föld alatt, öt pedig a föld felett, tudta meg lapunk a Komszol ügyvezető igazgatójától, Kovács Barnabástól. Az épületben összesen 260 gépkocsi számára lesz hely, ezenkívül lesz egy 220 négyzetméteres irodaegyüttes, a cég parkolási üzletágának központja. A parkolóház hagyományos, körfolyosós lesz. Az utcai homlokzat hasonlítani fog a szomszédos új épülethez, tehát nem fogja csúfítani a városképet egy betonmonstrum.
A beruházás nettó 780 millió forintba kerül, hitelből valósul meg. A számítások szerint a megtérülési ideje hat és fél év. A kivitelezés, mint említettük, április 14-én kezdődik, a befejezés határideje az idei esztendő vége.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztráda épül, közút romlik

Az autópálya-építési tervek miatt egyre kevesebb pénz jut a közutak fenntartására. Állapotuk… Tovább olvasom