Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Eladó a Smart

A DaimlerChrysler autógyár új vezetése szabadulna a veszteséges kisautó-üzletágtól.

A legfrissebb hírek szerint Dieter Zetsche, a cégcsoport első embere minden megoldásra nyitott. Akár részben, akár teljes egészében eladná a Smart üzletágat, amely csak tavaly 600 millió euró veszteséget hozott. Állítólag már jelentkező is akadt, méghozzá egy, az autóiparon kívül tevékenykedő luxuscikk-forgalmazó, amely divatos életmód-kellékként kínálná a kétüléses kisautókat.

Korábban már a Smart megszüntetéséről is szó esett, de az minden új vezető számára hamar világossá vált, hogy a márkanév bevezetésére és az újabb típusok fejlesztésére fordított hihetetlen összegek megtérülésére ezzel a megoldással semmiféle esély nem mutatkozna. A jelenlegi tervek szerint a Smartnak 2007-re kellene nyereségessé válnia, de azt még a DaimlerChryslernél is csak remélik, hogy ez sikerülni fog.

Zetsche érthető módon szeretné maga mögött tudni a Smart-problémát, mivel a hírek szerint teljesen más irányba szeretné fejleszteni a DaimlerChryslert, mint elődei. Elsősorban a Mercedes és a Chrysler közti együttműködést szeretné elmélyíteni, ami hosszabb távon jelentős megtakarításokat eredményezhet, hiszen jelenleg alig akad olyan alkatrész, amelyet az amerikai és az európai részleg közösen használna.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett az Alfa 159

Az Alfa Romeo 159, a 156-ot felváltó család első tagja a sikermodell örököseként új mércének számít kategóriájában. A lendületes vonalú, elegáns, az Alfa sportkocsikra jellemzően kompakt autó most jelent meg a hazai piacon. Az új modell tágasabb és komfortosabb a 156-nál, méretei is megnőttek. Passzív biztonsága az élvonalat képviseli. Tovább olvasom