Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

C30 most már hivatalosan is

Végre teljes pompájában megcsodálható a skandinávok legújabb négykerekűje, a C30-as jelöléssel ellátott kompakt.

A négy személy számára is kényelmes utazást biztosító szerkezet a formai megoldásait tekintve szinte megegyezik a még a Detroiti Autószalonon bemutatott koncepcióval, a szakemberek csupán a rendkívül költségesnek ítélt elemeket hagyták le róla.

Az alig 4250 milliméter hosszú C30-as, a jelenlegi Volvo-kínálat legkisebb darabjaként kerül majd piacra, ám ez korántsem jelenti azt, hogy a vásárlóknak nélkülözniük kellene a már a márkától meg szokott kényelmet és felszereltséget.

Így az alapból járó légzsákrengetegen, a nyaksérüléseket megelőzendő WHIPS-en és a színvonalas audiorendszeren kívül még egyéb fontos illetve kevésbé fontos kiegészítő berendezés lesz rendelhető hozzá.

A járgány mozgatásáról a kezdetekben négyféle erőforrás gondoskodik majd, a kínálatot az ezerhatszáz köbcentis 100 lóerős négyhengeres benzines egység nyitja, de lesz szintén ezerhatszáz köbcentis 109 lovas dízel, s 180 pacit teljesítő D5-ös gázolajos aggregát is.

Ám a csúcsok csúcsát a kettőezer-ötszáz köbcentis T5-ös turbó erőmű jelenti majd, 220 darab lovacskával a tarsolyában.

A skandináv gyártó az új négykerekűjéből évente mintegy 65 ezer darabot szeretne értékesíteni, javarészt Európában, mivel elképzelésük szerint a fiataloknak szánt C30-asok legnagyobb felvevő piaca Anglia, Németország, Spanyolország és Olaszország lehetne.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új Audi TT Coupé: Erő és szenvedély

Igazi kultuszautó és jelkép – az Audi TT már 1998 őszi bemutatóját követően azonnal meghódította a sportkupék szegmensét, ezzel is tovább fényesítve a márka imázsát. Most a sikeres típus második generációját üdvözölhetjük; az új Audi TT Coupé a színtiszta dinamizmus megtestesítője – formavilágában, motorjai és menetteljesítménye tekintetében egyaránt. Tovább olvasom