Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

BMW Concept 5 ActiveHybrid

Dinamikus, gazdaságos és innovatív: a BMW az ActiveHybrid technika következetes továbbfejlesztésével a 2010-es Genfi Nemzetközi Autószalonon bemutatja az új BMW 5-ös Limousine alapjaira épült teljes hibrid tanulmánymodelljét.

Az új BMW 5-ös Limousine világpremierjével párhuzamosan a BMW a 2010-es Genfi Nemzetközi Autószalon alkalmával a felső-középkategória jövőbemutató teljes hibrid tanulmányával is megjelenik a nagyközönség előtt. A BMW Concept 5 Series ActiveHybrid a BMW soros, hathengeres belsőégésű motorja, illetve az elektromos hajtás első ízben megvalósított kombinációjával a vezetés élménye, valamint a környezetvédelmi szempontból is hosszú távú fenntarthatóság tekintetében egyaránt új mércét állít e járműszegmensben. A tanulmány különösen koncentrált formában képviseli a BMW 5-ös Limousine dinamikus, gazdaságos és innovatív karakterét, miközben a BMW ActiveHybrid X6 és a BMW ActiveHybrid 7 sorozatgyártású modellekben alkalmazott hibridtechnika következetes továbbfejlesztését képviseli.
 
BMW Concept 5 ActiveHybrid

A BMW Concept 5 Series ActiveHybrid hajtásrendszere a Kettős Turbófeltöltővel (BMW TwinPower Turbo) működő, soros, hathengeres benzinmotorból, a nyolcfokozatú automata sebességváltóból és az elektromos hajtásból épül fel. A BMW ActiveHybrid technika megjelenése ebben a – belsőégésű motorjaival is már eleve példás gazdaságosságú – modellsorozatban az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek további, több mint 10 százalékos mérsékléséhez vezetett. Az elektromos motor mindemellett egyfajta teljesítménynövelő szerepet („Boost-funkció") is betölt, hatékonyan támogatva a benzinüzemű erőforrást azon különös dinamikát biztosító nyomaték elérésében, amellyel még intenzívebbé válhat a sportos vezetés élménye a BMW 5-ös Limousine-ban. A teljes rendszer kiemelkedően magas hatásfokához az intelligens energiamenedzsment is nagyban hozzájárul. Egyedülállóan széles körű működési körében a jármű összes energiaáramlásának célzott szabályzása éppúgy szerepel, mint a hajtásrendszer egyes komponenseinek rendkívül precíz, s mindenkor a pillanatnyi menethelyzetre igazított, harmonikus együttműködése.
 
A BMW Concept 5 Series ActiveHybrid hajtástechnikája a városi forgalomban a tisztán elektromos, azaz teljes mértékben emisszió-mentes üzemet is lehetővé teszi. Az Automatikus Start-Stop funkció kifejezetten hibridmodellekre adaptált változata mindemellett a belsőégésű motor – például közlekedési lámpánál vagy torlódásokban alkalmazott – következetes és rendszeres leállításával további jelentős takarékossági potenciált képvisel. A BMW ActiveHybrid 7 modellben már bevált állóhelyzeti légkondicionáló funkció ez esetben is hozzájárul a kényelmi színvonal további növeléséhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citroën DS3: kirobbanó kreativitás

2010 áprilisában érkezik Magyarországra a DS3 modell, a DS-család első tagja. Tovább olvasom