Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Biztonságos az új Suzuki Swift

Négy csillagot kapott a maximálisan elérhető ötből, a minden ízében új Suzuki Swift.
Négy csillagot kapott a maximálisan elérhető ötből, a minden ízében új Suzuki Swift, a legelismertebb ütközésvédelmi teszteket végző szervezet, az EURO-NCAP hivatalos minősítővizsgáján. A most közreadott értékelés szerint a karosszéria különlegesen erősnek bizonyult a frontális ütközési tesztekben.  A kocsiszekrény csak minimális mértékben deformálódott, magas szintű védelmet nyújtva a kocsiban helyet foglalóknak.

A tesztekben vizsgáztatott Swift 1.3 GLA típus mind a frontális, mind az oldalirányú ütközések esetén jól szerepelt, az ISOFIX rögzítési rendszernek hála az autóban velünk utazó gyermekek védelme is megfelelő minősítést kapott. (Az ISOFIX olyan beszerelési szabvány, amely az autó eredeti biztonsági öveit feleslegessé téve, a gyermekülést rögzíti, három ponton. Két kampó a hátsó ülőlapon található – ezekhez az ülés közvetlenül rögzíthető – a harmadik kapcsolódási pont egy tetőbe szerelt biztonsági pányva kifeszítését teszi lehetővé.)

Külön figyelmet érdemel, hogy az új Suzuki a gyalogosvédelemben is jeleskedik, a Swift ebben a kategóriában a maximális négyből három csillagot szerzett.

Az összesített értékelésben kiérdemelt négy csillag kifejezetten jó eredmény ebben a járműosztályban. A szigorúságáról híres EURO-NCAP nem csupán az ütközési tesztek eredményét veszi figyelembe, de az autó biztonsági berendezéseit is. A Swift esetében értékelték, hogy utasvédelmi felszereltsége igen tekintélyes: az autó összecsukló kormányoszloppal, a lábsérüléseket csökkentő fék- és kuplungpedállal, az első biztonsági övek előfeszítővel és erőhatárolóval, az utastér energiaelnyelő kárpitozással és légzsákokkal védi a benne helyet foglalók életét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony, vad motorosok

Motoroznak, barátkoznak, éppúgy megtalálható soraikban tűzoltó, rendőr, víz- és fűtésszerelő, mint kőfaragó avagy bőrgyártó népművész. Még sincs közöttük társadalmi különbség, a „motorosfeeling”, ami összetartja őket. Az életérzés természetes része a szabadság. S amikor egy motor „beböffen”, s elkezd dobogni a fémszív, a nyeregben ülők szíve is együtt kezd dobogni vele. Nem adnák semmiért ezt az érzést. Tovább olvasom