Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Bemutató: Megújult Peugeot Partner

A Párizsi Autószalonon bemutatott új Partner egyértelműen szakít elődjével, ami a következőkben nyilvánul meg: új külső stílus, áttervezett belső tér, korszerű kényelmi és biztonsági felszerelések. A méretes és mégis kompakt jármű, nevéhez híven, a felhasználó igazi társa kíván lenni a mindennapokban.
Az elölnézet, amelynek kialakítását az összkerékhajtású modellek ihlették, még jobban hangsúlyozza az új Partner szabadidő-autó jellegét. A méretesebb orr-rész, valamint a fényszórók, a motorháztető, a sárvédők és a hűtőrács új rajzolata egyrészt növeli az erőteljesség és a robusztusság érzetét, másrészt dinamikusabbá teszi a jármű megjelenését. Ettől még vonzóbb, családiasabb, ötletesebb az új Partner, amely mindig barátságos jármű benyomását kelti, bármilyen legyen is a felhasználás jellege.

Barátságos életmód-jármű

A belső tér kifinomultabb stílusával az új Partner még jobban igazodik a felhasználók elvárásaihoz. A tágas utastér, a két oldalsó tolóajtó lehetősége, a magas szintű kényelmi és biztonsági felszereltség mindazok szemében vonzóvá teszi a Peugeot szabadidős megjelenésű modelljét, akik a családias-barátságos életmód hívei. A Peugeot Partner azokat az aktív életet élő személyeket kívánja meghódítani, akiknek közömbös a társadalmi státusz tükröződése az autóban, viszont kényelmes, robusztus és tartós, minden körülmények között használható járműre vágynak.

Az új Partner elsősorban a középosztályba tartozó ügyfelek tetszését kívánja kivívni, akik autóvásárláskor a funkcionalitás/ár viszonyt helyezik előtérbe. Az ötszemélyes Partner, amelyből 192.700 példány készült, új piaci kategóriát testesített meg, létrehozta a „szabadidős-családi autó" önálló, és azóta folyamatosan fejlődő szegmensét.

Előtérben az igazi érték

A kategória vevőkörének sajátossága, hogy autóvásárláskor a költségszempontokat helyezi előtérbe. Ezért számukra a legfontosabb kritérium a praktikusság, a méret, a kényelem, valamint a felhasználás sokoldalúsága, mind a hétköznapokban, mint a szabadidő eltöltése során. Franciaországban a kategória ügyfeleinek átlagéletkora körülbelül 46 év, 56 százalékuknak van 18 évesnél fiatalabb gyermeke. A társadalmi helyzet külső megnyilvánulásaival nemigen törődnek, ugyanakkor feltétlenül döntő szerepet játszik választásukban a biztos érték és az egyszerűség fogalma.

Az új Partner filozófiája

Az új Partner hű marad az ügyfelek elvárásaihoz, ugyanakkor követi az új tendenciákat, és igazodik az életmód változásaihoz. Korábbi erényeit újakkal toldja meg, bizonyítva, hogy az egyszerűség és az egyéniség egyáltalán nem zárja ki egymást. Az új Partner széles ügyfélkör igényeinek kielégítésére alkalmas járműként határozható meg, amely tökéletes szabadidő-autó. Ezt erősíti a megújult orr-rész (motorháztető, sárvédők, lökhárítók) és a nagyméretű, sima üvegű fényszóró. Az új hűtőrács modernebb, és a márka legújabb modelljeivel rokon külső megjelenést eredményez. A csomagok és különféle felszerelések szállítására alkotott jármű csomagtérfogata 624 liter, amely 2800 literre növelhető (lehajtott hátsó üléspaddal, a plafonig mérve). A mindössze 570 mm magas küszöb jóvoltából a csomagtartó könnyen

rakodható. Kényelmes beszállást biztosít hátra is a jobb oldali, praktikus tolóajtó, amely változattól függően kiegészülhet egy másik tolóajtóval a bal oldalon.
Az új Partner vonzó utasteret kínál. Az áttervezett műszerfalon még több rakodóhelyet alakítottak ki. Nagyobb hangsúlyt kapott az ergonómia és a praktikum, az új funkciók növelik a biztonságot és a kényelmet.

Modern fejlesztésű elektronikák

A jármű biztonságos valamennyi utas számára. A hátul ülők tökéletes kényelemben és biztonságban utazhatnak a 2/3-1/3 arányban lehajtható, három állítható fejtámasszal és három hárompontos biztonsági övvel felszerelt üléspadon. A legkisebbek gyermekülésben foglalhatnak helyet (Isofix-rögzítés középen és a jobb oldalon). Az elöl utazóknak remek kilátást biztosít a hatalmas szélvédő. Védelmükről a pirotechnikai előfeszítővel és överő-határolóval (600 daN) ellátott biztonsági övek (az öv bekapcsolására figyelmeztető hangjelzéssel a vezetőoldalon) gondoskodnak. A biztonsági rendszer két adaptív frontlégzsákkal egészül ki, a vezetőoldali 60, az utasoldali 100 literes. Ez utóbbi ki is kapcsolható,
ha gyermekülést szeretnénk elhelyezni az első ülésen. Opcióként mellkasvédő oldallégzsák is rendelhető.

Az autó kiváló vezetési kényelmet és nagyobb biztonságot nyújt. A változó rásegítésű szervokormány megkönnyíti a parkolási műveleteket, és jól érezhetővé teszi az autót. A műszeregységen található karbantartás-jelző mutatja a szerviz esedékességét. A dízelváltozatok műszerfalán elhelyezett olajszintmérő feleslegessé teszi a motorháztető felnyitását.

Az első, szakaszos ablaktörlő működését a jármű sebessége szabályozza, a hátsó ablaktörlő pedig automatikusan bekapcsol, ha a vezető hátramenetbe vált, miközben működik az első ablaktörlő.

Kiszolgálja utasait

Remek dolog együtt utazni az új Partner fedélzetén. A színek és az anyagok társítása kellemes látványt nyújt. Az utasok „kincseit" számos rakodóhely várja. A három italtartó, az áthelyezhető hamutartó, vagy a kisebb készülékek csatlakoztatására alkalmas 12 voltos aljzat még inkább erősíti a jármű felhasználóbarát jellegét. A multiplex rendszer eredeti elektromos funkciókat tesz lehetővé. Minden változatban alapfelszerelés a nagyfrekvenciájú távvezérlő, amelynek segítségével könnyen megtalálhatjuk a leparkolt autót: a lámpák felgyulladnak, anélkül, hogy kinyílna az ajtózár. Szintén széria a kísérőfény, vagyis a gyújtás megszakítása után égve maradó fényszóró. Bizonyára sokan értékelik azt is, hogy a rádió hangerőssége a jármű sebességének függvényében változik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfelelő védelem: a gumin múlik

Tíz évvel ezelőtt csak a tehetősebbek kiváltsága volt, hogy télen téli gumit rakatott az autóra.… Tovább olvasom