Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Az új Ford C-MAX

A Ford C-MAX áttervezett eleje a „kinetikus design” jegyében készült, és tökéletesen illik a Ford-modellcsaládba.

A Ford a Bolognai Szalon alkalmával mutatta be az új C-MAX-et. A frontkiképzés a „kinetikus design" jegyében készült, a berendezést pedig sok új részlettel tökéletesítették. Az új Ford C-MAX a nemrég 2007-es év autójává választott S-MAX mellett sorakozik fel mint stílusos, sportos, többcélú autó. Kereskedelmi forgalomba 2007 tavaszán kerül.

FRISS ÉS MODERN

A Ford C-MAX áttervezett eleje a „kinetikus design" jegyében készült, és tökéletesen illik a Ford-modellcsaládba. A Bolognában kiállított „tengerszürke" példány nagy légbeömlőket kapott,de fontos stíluselem a fordított trapéz alakú alsó hűtőmaszk is.

Az egyrészes, szépen formált lökhárítóban függőleges ködlámpákat helyeztek el, amelyek az új fényszórókkal és a motorháztetővel együtt önálló, sportos megjelenést adnak,aláhúzva azt a „mozgásban az energia" érzetet, amit a kinetikus design nyelv ébreszt.Az innovatív,gázkisüléses fényszórók mellett „fénycsíkok" helyettesítik a megszokott helyzetlámpát: világoskéken fluoreszkáló csövek követik a lámpatest alakját ésrajzolják ki az autó előre lejtős körvonalát. Hátul a letisztult grafikájú LED-es lámpa teremt korszerű hatást.

Mind az első,mind a hátsó lökhárító alacsonyabb és teltebb lett, minden nézőpontból erősnek és agilisnak mutatva az autót. A kiállítási darabon hátsó diffúzor, 18 colos alufelni és kékes üvegezés erősíti e hatást.

ÚJ BELSŐ DESIGN

A C-MAX megőrizte a flexibilis ülésrendszert, új viszont az igényesebb anyagokból készült műszerfal, középkonzol és ajtóborítás. Az átrajzolt műszerek háttérvilágítása meleg vörös színű lett. A középkonzol szervesen illeszkedik a műszerfalhoz. Sok rakodóhely mellett van rajta csatlakozó is a külső zeneforrásokhoz,például MP3-lejátszóhoz. A Z alakú kézifékkar helyet takarít meg és nagyon mutatós. Új belső színek,bumeráng alakú ajtófogantyú-könyöklők, új formájú és anyagú ülések,v alamint bőséges rakodóhelyek teszik stílusossá,kény elmessé és praktikussá az utasteret. Lehet majd panorámatetőt is rendelni, amelynek „Solar Reflect" bevonata megóv a túl erős napsugárzástól.

C-MAX: BEVÁLT AZ ÖTLET

A Focus C-MAX bemutatásával már 2003-ban megmutatta a Ford, hogy egy kompakt ötüléses kocsi is lehet dinamikus, flexibilis. Azóta több mint 470 ezer darab készült belőle! A Focus C-MAX tervezési filozófiája megtermékenyítően hatott a 2004-ben megjelent második generációs Focusra i s. A Ford C-MAX részletes leírása és adatai a bemutató előtt, 2007 tavaszán kerülnek nyilvánosságra .

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készítsük fel autónkat a téli időjárásra!

Téli útviszonyok között a gyakorlott autóst is érheti meglepetés, ezért tanácsos a járművet műszakilag felkészíteni a hideg, csapadékos időjárásra. Mindemellett a vezetéstechnikát ugyancsak érdemes a csúszós utakhoz igazítani. A járművek téli felkészítéséhez a megyei közlekedési felügyelet igazgatója, Horváth Miklós szolgált jó tanácsokkal olvasóiknak. Tovább olvasom