Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Az új Focus világpremierje

Az európai fejlesztésű új Focus a vezeti be a Ford új generációs, globális, C kategóriás modelljeinek sorát, amelyeket több mint 120 piacon értékesítenek majd.


A négyajtós és ötajtós modell néhány hete a Detroit-i Autószalonon debütált, míg a kombi verzió világpremierje a Genfi Autószalonon volt. 

A Ford mindemellett Genfben bejelentette egy az új Focus alapjaira épülő globális, nagy teljesítményű modell fejlesztését is, amely a Ford EcoBoost motortechnológiáját használja majd.

Az európai piac számára kiemelten fontos az új Focus kombi, hiszen az európai Focus-eladások több mint harmadát teszi ki ez a karosszéria-változat. Az öreg kontinensen a legnépszerűbb persze  az ötajtós verzió, amely nagyságrendileg az értékesítések 60%-a, míg Amerikával és Ázsiával ellentétben Európában a négyajtós változat csupán az értékesítések mintegy 10%-át jelenti.

A látványos, új generációs Focus osztályelső, új technológiákat és magas szintű kidolgozottságot kínál a vásárlóknak, emellett kimagaslóan kedvező fogyasztást, csekély CO2 kibocsátást céloz meg, elődje elismerten magas színvonalú vezetési minőségének megőrzése mellett.

Az új Focus európai és az észak-amerikai gyártása egyszerre indul meg 2010 végén, az értékesítés 2011 elején kezdődik. Ezt követi az gyártás beindítása Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában.

Az új generációs Focus kombi az ötödik bemutatott autó, amelyet a az új, globális, C-kategóriás padlólemezre épít. E platformra összesen legalább tíz modell épül majd, és 2012-ben már évi kétmillió erre a padlólemezre épített jármű értékesítését tervezi a Ford. 

Az eddig bemutatott modellek az új Ford C-MAX és a Grand C-MAX a 2009-es Frankfurti Autókiállításon, az új generációs Focus négy-, és ötajtós változatai a 2010-es Észak-Amerikai Autókiállításon mutatkoztak be, a kombi pedig most érkezett meg.

Az új Focus világpremierje


Genfben a Ford azt is megerősítette, hogy egy globális, nagy teljesítményű sportmodell is tagja lesz az új generációs Focus-palettának, s e modell hajtásáról a négyhengeres Ford EcoBoost motorcsalád egyik módosított erőforrása gondoskodik majd.

A vonzó, új generációs Ford Focus kombi nagyon fontos modell az európai piacon, hiszen az összes Focus-vásárló mintegy harmada ilyen karosszériát választ majd. Bizonyos piacokon, mint például Olaszországban, Németországban, vagy akár Magyarországon a kombi változat az összes eladott Focusnak több mint a fele is lehet.

Ék alakú formájával az új Focus kombi már önmagában is nagyszerű látványt nyújt, a funkcionális használati érték és a dinamikus látvány ideális egyensúlyát láttatja. A hosszú, integrált tetősínek kiemelik a kombi vonzó, kinetikus dizájnját, az önzáródó funkciójú hátsó ajtóba pedig kompakt tetőspoilert integráltak.

Az európai C-kategória viszonylag stabil maradt, az összes újautó-értékesítés mintegy harmadát teszi ki, azaz évente körülbelül ötmillió C-kategóriás autó kel el Európában. Bár több prémium márka is jelen van már a C-kategóriában, a verseny mindmáig a tömeggyártók között a legélesebb. Az előző évtizedben a piac jelenősen átformálódott, hiszen a hagyományos, négyajtós szedán, ötajtós ferdehátú és a kombi modellek mellett új karosszériaváltozatok jöttek létre. Európában 2012-re a hatféle karosszériaváltozat lefedi majd a vásárlói igények mintegy 85 százalékát a szegmensben; a négyajtós szedán, az ötajtós ferdehátú, a kombi, az ötüléses MAV, a hétüléses MAV és a kis SUV teszi ki a kínálat nagy részét.
 
A Focus kombit kezdetben csak Európában értékesítik. E modell sok technológiában osztozik az összes globális, C-kategóriás Ford modellel, egyebek között pedig a gazdaságos erőforrásokban, a nagyszerű vezetési minőségben és a kidolgozottság magas fokában is.

A Focus kombi ugyanazzal az élénk Candy Red fényezéssel mutatkozik be, amit Detroitban, januárban már megcsodálhattak a nézők az új Ford Focus ötajtós változatán. A Genfben kiállított ötajtós, ferdehátú modell színe a lágy és modern Hot Mustard – egy modern, sötétmetál sárga fényezés.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi: új RS 5 modell

Klasszikus stílusú, elegáns kupéba rejtett brutális erő – a Genfi autószalonon tartja… Tovább olvasom