Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Az információ a legfontosabb

Állandó képzésre az autószerelőknek is szükségük van. Egy csornai előadáson a Széchenyi-egyetem munkatársa a legújabb technológiákat mutatta be az érdeklődő mestereknek, akik tudják: az új információ munkájuk feltétele.
Veres László, a győri Széchenyi egyetem tanszéki munkatársa tartott előadást a minap a legújabb technológiákról autószerelő vállalkozóknak Csornán. Dombos Péter műhelyében a gyakorlati továbbképzésen a korszerű gyújtó- és befecskendezőrendszerekkel ismerkedhettek meg a szakemberek.

Veres László szerint a mai autószerelő-társadalom tudomásul vette, hogy szükségük van az állandó továbbképzésre és megértették, hogy információ nélkül nincs autójavítás. Az új technológiákkal a szakirodalomban, illetve a győri egyetemen szervezett formában is találkozhatnak. Az előadó arról is beszélt, hogy nyugati társaikhoz hasonlóan az autószerelő vállalkozók Magyarországon is nagyobb szabadsághoz jutottak. Ez azt jelenti, hogy hozzáférhetnek a gyári adatokhoz és felszabadult az a zárt világ, hogy csak a szakszervizek, márkaképviseletek javíthatják az autókat. Megvásárolhatnak például olyan műszereket, melyek úgynevezett gyári tudással rendelkeznek.

Veres László rendszeresen tart kihelyezett gyakorlati bemutatókat is, melyeken azt tapasztalja, hogy a magyar szerelők megfelelő technológiával és szakmai színvonalon végzik munkájukat.
– A pályázatok adta lehetőségeket érdemes kihasználni. Vannak persze olyan mesterek, akik előnyt élveznek a többiekhez képest, ami annyit jelent, hogy több információval rendelkeznek. Ilyenek a kamarai tagok, vagy azok, akik részt vesznek a szakképzésben, tehát tanulókat fogadnak – mondta Veres László.

Dombos Péter, a házigazda többször vett részt külföldi tanulmányutakon.
– Minden alkalmat megragadok, hogy az újdonságokat megismerjem, mert ebben a szakmában ez létszükséglet. Azért gondoltam arra, hogy az egyetem szakemberét megkérjem, műhelyemben, a környékbeli kollégák előtt tartson gyakorlati ismertetőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volvo S80: Újdonságok a zászlóshajónál

A Volvo S80 a Volvo Sedan-kínálatának csúcsmodellje, mostantól megkapja ugyanazt az aktív futóművet,… Tovább olvasom