Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Az Audi Hungaria első féléve

Az Audi Hungaria Motor Kft. közzétette: 2009 június végéig 661.847 (2008 első félévében: 1.023.228) motor készült Győrben. 2009 első félévében összesen 17.169 (tavaly június végéig 32.629) gépkocsi hagyta el a gyártócsarnokokat, ebből 5.748 A3 Cabriolet, 8.537 TT Coupé és 2.884 volt TT Roadster.


˝A márka számára továbbra is érvényesek a hosszú távú stratégiai célkitűzések. Ezek megvalósításában számítunk az Audi Hungaria munkatársainak kitűnő teljesítményére˝ – mondta Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja, az Audi Hungaria Motor Kft. felügyelőbizottságának elnöke a vállalat féléves számainak publikálásakor.

Jelentős visszaesés a motor- és járműgyártásban, de a dolgozók száma kevésbé csökkent.
2009 első félévében az Audi Hungaria mind a motorgyártásban, mind a járműgyártásban új termékek sorozatgyártását kezdte meg. Márciusban indult az új öthengeres TFSI motorok gyártása. A 2,5 liter hengerűrtartalmú TFSI technológiával készülő 340 LE-s motort az új Audi TT RS modellbe építik be. A különösen sportos gépkocsit, mint az Audi TT harmadik variánsát az év elejétől gyártják Győrben az eddig jól bevált munkamegosztásban az Audi AG-val közösen.

Az Audi Hungaria beruházásai az első hat hónapban az általánosan nehéz gazdasági helyzet ellenére is elérték a 10,2 milliárd forintot.

Az Audi Hungaria első féléve.

A beruházásokat a vállalat termékekre, gyártástechnológiai fejlesztésre és infrastruktúrára fordította. Az infrastrukturális beruházások részét képezte egy a vállalat területének határán megépült körforgalmas közúti csomópont, mely tehermentesíti Győr határának forgalmát.

Az Audi Hungaria az első félév végén 35 frissen végzett szakmunkással kötött munkaszerződést. A fiatal szakmunkások szakképzésük gyakorlati idejét a vállalatnál töltötték és sikeresen tettek záróvizsgát. Az Audi Hungaria így biztosítja a kitűnően képzett szakmunkások utánpótlását.

˝Továbbra is nagy műszaki értékű, kitűnő minőségű termékeket fogunk vevőinknek készíteni. A termelékenységet növelő intézkedéseinket, a folyamatoptimálást az év második félévében is konzekvensen fogjuk végrehajtani˝ – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke.

Június 30-án a vállalat 5.584 (egy éve 5.899) munkatársat foglalkoztatott.

Olvasóink írták

  • 1. joci1975 2009. október 22. 20:05
    „Ez mind szép és jó!De mi a helyzet a bérekkel?Évek óta stagnál,most éppen a recesszióra fogják!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nissan új korszakot nyitott

A Nissan Motor Co., Ltd. A mai napon visszatért történelmi gyökereihez Yokohama-ba, Japánba, új… Tovább olvasom