Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Autópályán a tengerig

Már átengedik a forgalmat a Zágráb–Split autópálya legújabban elkészült, friss szakaszán.

Múlt péntektől már átengedik a forgalmat a Zágráb–Split autópálya legújabban elkészült szakaszán, az ünnepélyes átadás vasárnap lesz.
A Zágráb és Split dél-dalmáciai kikötőváros közötti 380 kilométeres autópálya utolsó, legnehezebb, 33 kilométeres szakasza a Mala Kapela alagúttal együtt elkészült. Az alagút majdnem 6 kilométer hosszú, és két csőben két-két sávon fut benne a forgalom. Az alagútban a megengedett maximális sebesség 80 kilométer óránként.

A dalmáciai Splitbe vezető autópályát teljes hosszában a horvátok és a külföldi turisták egyaránt hétfőtől, június 27-től használhatják már. A magyarok, a szomszédság okán már a horvát határtól, Goricantól autópályán juthatnak le az Adriai-tengerre, akár Rijekába, az egykori Fiuméba, akár Split felé tartanak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kresztelen olasz sofőrök

Különösen a déli olasz városokban nehéz európaiaknak közlekedniük, hiszen a lóerővel megerősített taljánok nem köz-, hanem önveszélyes módon is autóznak és motoroznak. Míg az észak-olasz nagyvárosokban még fel lehet fedezni némi nyomát a KRESZ betartásának, a helyzet Közép- és Dél-Olaszországban sokkal súlyosabb - állapítja meg egy felmérés. Tovább olvasom