Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Autók elfelejtett törzskönyvei

Hatezer forintba kerül az új törzskönyv kiváltása, ha atulajdonosa eddig nem vette át a régit.

Hatezer forintjukba kerül az új törzskönyv kiváltása azoknak az autósoknak, akik a felszólítások ellenére nem vették át a régi törzskönyvet. Ez utóbbit a türelmi idő lejárta után leselejtezi az okmányiroda.

A győri okmányiroda csoportvezetője, Hestenczné Kiss Mária felhívja azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak a figyelmét, akik járművük törzskönyvét a felszólítások ellenére még nem vették át, azt haladéktalanul tegyék meg.

– A jogszabályok alapján a postán át nem vett törzskönyveket a posta az értesítési cím szerint illetékes okmányirodához továbbítja. Az okmányt a kiállítástól számított egy évig őrizzük. Ezt követően – ha tulajdonosuk a többszöri felszólítás ellenére sem veszi át az okmányokat – passziválás után az illetékes hivatalnak megsemmisítésre megküldjük – mondta el Hestenczné Kiss Mária. Passziválás után új törzskönyv kiadását a tulajdonos csak 6 ezer forint illeték ellenében kezdeményezheti. A törzskönyvet csak a tulajdonosnak, illetve a közjegyzői vagy ügyvédi okiratban arra feljogosított meghatalmazottnak lehet kiadni. A törzskönyvek átadása ügyfélfogadási időben, soron kívüli eljárásban történik (Győr, Árpád út 36.). A gépjármű-tulajdonosok az 500-382-es telefonszámon érdeklődhetnek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intelligens autók, buta vezetők?

A korszerű személyautók fedélzetén számos olyan műszaki berendezés található, amelyek ma már természetes kiegészítőnek számítanak, noha tíz évvel ezelőtt még nem is léteztek. A biztonság és a tökéletesség utáni hajsza a kényelmi extrák választékának további bővülésével fenyeget, ami hovatovább "kiskorú végrehajtóvá" degradálhatja a vezetőt.  Tovább olvasom