Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Acropolis Rally: Éremeső a Suzuki Ignisekre

Két Suzuki Ignis Super 1600-as ért célba az Acropolis Rally első három helyezettje között. A JWRC június 5. és 8. között megrendezett fordulóján elért eredmény az eddigi legjobb, a Monster Sport Europe nevű Suzuki versenyistálló történetében.
A svéd Daniel Carlsson második, míg az észt Urmo Aava harmadik lett. A negyedik befutó a spanyol Salvador Canellas, „természetesen" szintén Suzukival, feledhetetlenné téve a forró görög napokat a Suzuki számára.
Az eredmények annak fényében értékelendők, hogy az Acropolis Rally a JWRC elismerten legnehezebb, legforróbb állomása. A huszonkét indulóból mindössze hatan (!) fejezték be a versenyt, s ebből három Ignis volt – demonstrálva a Suzukik rendkívüli megbízhatóságát. A mezőny további része az éles szikláknak és a folyamatosan emelkedő hőmérsékletnek esett áldozatul. Sok esetben 50 fok feletti hőmérsékletet mértek a versenyautókban, amit csak a legjobb autók és versenyzők képesek elviselni.

Az Acropolis Rally utolsó napján a hat versenyben maradt autót két, hármas csapatban indították el. Mivel versenyzőknek a 105 kilométeres távot egyetlen szervizmegállóval kellett teljesíteniük, a megbízhatóságnak kulcsszerep jutott. A Suzuki Ignisek ismét bebizonyították, hogy ezen a területen verhetetlenek; a 400 kilométeres össztávot hihetetlen körülmények közepette teljesítették – nem is akárhogy. A csapat egyetlen tagjának, a finn Ville-Pertti Teuronennek kellett csupán idő előtt búcsúznia, egy törött féltengely miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kia Sorento: Amerika kedvence

Az Egyesült Államokban több mint 31 000 új autótulajdonos körében végzett közvélemény-kutatás… Tovább olvasom