Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A vadonatúj BMW 8-as kupé Le Mans-ban mutatkozik be

A bajor prémiumgyártó június 15-én, a legendás 24 órás megmérettetés előestéjén leplezi le legújabb luxussportkupéját. A sorozatgyártásra kész modellt a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan fejlesztették a mérnökök, hogy a vevők a hétköznapok útjain is intenzív vezetési élményt kapjanak.
Huszonnégy óra és egy fantasztikus pillanat: a franciaországi Le Mans versenypálya ikonikus hosszútávú versenyének előestéjén a BMW új fejezetet nyit a sportautó-történetében. Június 15-én a Le Mans-i 24 órás verseny előtti végső visszaszámlálás jó apropó az új BMW 8-as Coupé világpremierjére.

A bajor prémiumgyártó új luxussportkupéját azzal a BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan hangolták tökéletesre a mérnökök, amellyel a márka idén június 16-án visszatér a Le Mans-i 24 órás futam rajtrácsára – 2011 óta először.

A bajorok két BMW M8 GTE versenyautót indítanak útnak. A technika a WEC belgiumi szezonnyitóján és egy tengerentúli megmérettetésén már bizonyította versenypályás rátermettségét. A következő fejezet a sorozatgyártásra kész modell világpremierje, az új BMW 8-as Coupé hajtáslánc- és futómű-technológiája ugyanis egyenesen az élvonalból érkezik.
Az igazi motorsportszaktudás leginkább a BMW M850i xDrive Coupé modellben érhető tetten, amely az újratervezett V8-as benzinmotornak, a márka xDrive intelligens összkerékhajtásának, az aktív hátsó differenciálzárnak, a borulásgátló rendszerrel és aktív hátsókerék-kormányzással felszerelt adaptív futóműnek köszönhetően sportos menetdinamikát garantál.
Tökéletes időzítés

– Az új BMW 8-as Coupé világpremierjének nem is lehetne elképzelni tökéletesebb eseményt, mint a Le Mans-i 24 órás megmérettetést – nyilatkozta Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. – A verseny a szenvedély, a lendület és a hosszú távú megbízhatóság ékes példája, és mi is ezen legfőbb jellemzők mentén fejlesztettük ki sportautónkat – tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságos a jó nyári abroncs

Biztonságos a jó nyári abroncs
300 ezer magyar autós nemcsak a télit cseréli, cserélte nyárira, de új szezonális gumit is vásárol. Tovább olvasom