Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

A százezredik 406 Coupé

A 406 Coupé, amelyet bevezetésekor, 1997 tavaszán az autótörténet egyik legszebb alkotásaként fogadott a szakma és a közönség, nemrégiben ünnepelte a százezredik példány születését.
A 406 sorozat kupé változatával a Peugeot a márka egyik legendás karosszériatípusához tért vissza, hiszen a kupé mindig kitüntetett szerepet játszott a Peugeot történetében. A « nagy visszatérés » biztos sikere érdekében a Coupé megtervezéséhez a Peugeot ezúttal is Pininfarinát, a márkával ötven éve együttműködő neves olasz formatervezőt kérte fel. Köztudott, hogy az elmúlt évtizedek kiemelkedő szépségű autói közül jónéhánynak a formaterve az ő nevéhez fűződik.
A 406 Coupé azonnal meghódította a kifinomult eleganciáért és a technika legújabb vívmányaiért rajongó autósokat.

Nem kellett sokat várni, hogy a 406 Coupé már kezdetben is magas szintű műszaki tartalma tovább gazdagodjon. A kínálatban megjelent a részecskeszűrős HDi dízelmotor, amely hamar népszerű lett a vásárlók körében: ma a vevők több mint 60 százaléka ezt a típust választja.
A multiplex rendszer bevezetése új kényelmi és biztonsági funkciók kialakítását tette lehetővé.

A nemrégiben végrehajtott enyhe stílusfrissítés még dinamikusabbá tette a Coupé megjelenését. A stílusjegyek finomításával szembetűnőbb lett az azonosulás a márka legújabb modelljeivel, ugyanakkor a változás nem érintette a Coupé eredeti, letisztult formatervét.
Az elmúlt években egyre élesebbé vált piaci verseny ellenére a 406 Coupé mit sem veszített népszerűségéből. Ez annak köszönhető, hogy mindig képes volt tovább növelni vonzerejét és alkalmazkodni a megváltozott versenykörnyezethez.

Az eddig legyártott százezer példány 85 százaléka Európában kelt el. Ebből 45 ezer darab Franciaországban, 11.550 darab Németországban, míg 9950 darab Nagy-Britanniában talált gazdára.
A legkeresettebb motorizáció a 2.2 literes, részecskeszűrős HDi dízelmotor (az eladások több mint 60 százalékát képviseli bevezetése, 2001 óta). Ezt követi a 2.2 literes benzines változat, amely 2002-ben jelent meg (17 százalék). A harmadik helyen áll a 3.0 literes, V6-os benzinmotor (13 százalék). Körülbelül egyforma arányban fogy a Coupé és a Coupé Pack változatokból. A színek terén a szürke fölényesen vezet (55 százalék) a második helyen álló kék (19 százalék) és a harmadik helyezett fekete (13 százalék) előtt.

Magyarországon, a modell bevezetése óta, 73 db 406 Coupé került kereskedelmi forgalomba. A legkeresettebb motorizáció a 3,0 literes, V6 változat (42 százalék) volt.
A százezredik Coupé tökéletesen példázza ezt a népszerűségi statisztikát. A részecskeszűrővel felszerelt, Récife-kék, bőr Pack változat a német piacra készült.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terepralisok átutazóban

Győr szívében éjszakáztak szombaton azok a több száz lóerős gépcsodák, melyek a sivatagban dűnéken,… Tovább olvasom