Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

A Nissan új korszakot nyitott

A Nissan Motor Co., Ltd. A mai napon visszatért történelmi gyökereihez Yokohama-ba, Japánba, új globális központjának megnyitásával, amelyet környezetvédelmi szempontok, így különösen az alacsony CO2 kibocsátás és energia-megőrzés figyelembe vételével terveztek.

A megnyitó ceremóniával egyidejűleg a cég leleplezte a Nissan LEAF-et, a világ első elérhető árú, emissziómentes autóját, amelyet valós vásárlói igényekre terveztek, feltöltésenként több mint 160 km-es (100 mérföld) hatótávolsággal. A Nissan LEAF Japánban, az Egyesült Államokban és Európában kerül bevezetésre 2010 végén.

˝Új központunk megnyitása nyilvánvalóan szimbolikus jelentőséggel is bír˝ – mondta Carlos Ghosn, a Nissan elnök-vezérigazgatója. ˝Miközben visszatérünk oda, ahol a Nissan-t 1933-ban megalapították, egyúttal új korszakot nyitunk cégünk és a közlekedés történetében is. Nagy nap ez számunkra, melyen reménnyel és bizakodással tekintünk a jövőbe.˝

Az új központ máris megkapta a Japán CASBEE szervezet (Comprehensive Assessment System For Building Environmental Efficiency) által adható legmagasabb környezetvédelmi minősítést. Az épület CO2 kibocsátása több mint 27 százalékkal alacsonyabb, mint a Nissan korábbi Ginza-ban, Tokio-ban található központjáé, emellett pedig energia megőrző képessége is kiváló, megújuló természeti erőforrások felhasználása révén.

A Nissan új korszakot nyitott

Az új, 80.000 négyzetméteres, Yokohama kikötőjére néző épület, melyet Yoshio Taniguchi tervezett, 2800 alkalmazottnak ad helyet 22 emeleten, 2 pinceszinttel.

A földszintet a 4000 négyzetméteres ˝Nissan Galéria˝ uralja, amely mintegy 30 jármű bemutatására ad lehetőséget. A helyi közlekedési csomópontot, a Yokohama Station-t egy külön útvonal köti össze az ún. ˝Nissan Walk˝-kal, egy híddal, amely az épület galériájának második emeletén fut keresztül, és amelyet naponta mintegy 130.000 ember fog használni. Az új épület központi része a ˝Nissan Hall˝ is, amely a galériához csatlakozik, és 600 fő befogadására képes előadóteremként funkcionálhat.

Az épületben található munkahelyeket úgy tervezték, hogy azok elősegítsék az alkalmazottak együttműködését és a csapatmunkát. Ennek érdekében lehetőség szerint kerülték a belső falak és oszlopok alkalmazását, lehetővé téve informális eszmecseréket és hirtelen felmerülő ötletek spontán megbeszélését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Subaru Impreza WRX STI spec C

A Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), a Subaru autók gyártója piacra dobta a WRX STI modellsorozat… Tovább olvasom